• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Azot duşlama sistemi ve kivilcim tespit cihazi

Celalettin TÜRKMEN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Kasım 2014
Şehir
Kahramanmaraş
Firma
KMK PAPER
Atıktan türetilmiş yakıt (ATY) hazırlama tesislerinde çevre lisansı başvurusunda bulunacak işletmelerin sağlaması gereken fiziki şartlar listesinde 6. maddede yazan 'Çalışma ortamında kıvılcım tespit cihazı, herhangi bir patlamaya karşı kullanılacak azot duşlama sistemi veya muadili cihazlar istenmektedir. Kıvılcım tesit cihazı ve azot duşlama sistemi veya muadili cihazı nerden temin edebilirim ve bu cihazla sistemler hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? İnternette azot duşlama sistemi yada muadili cihazlar hakkında en ufak bir bilgi bulamadım.

konu hakkında yardımcı olabilecek biri yok mu? :(
 
Bölgende bulunan Çevre İl Müdürlüğüne danışman uygun olabilir. Daha sonrasında bu iş ile uğraşan bir kaç firma dolaşıp onlardan bilgi alabilirsin bence tabi iyi niyetli insanlarsa :)
 
Malesefki bölgemde bulunan il çevre heyetinin en ufak bir fikri yok. Zaten en şaşırdığımda o oldu beni denetleyecek insanlar bakacakları bazı fiziki şartlardan bir haber :/
 
Profesyonel yangın sistemi yapan firmalar bilir. İl Müdürlüğünün yardımcı olabileceğini sanmıyorum. Biz tesis için araştırma yaptık yangın sistemi ile birlikte yaptıracağız.
 
Bildiğiniz gibi tebliğde bir açıklık yok, bakanlığı aradım onlarda yuvarladı. Biraz araştırma yaptım ciddi veri elde edemedim. Kıvılcım cihazı kırıcılar ve depolanan ürün üzerine konulması gerekiyormuş. Yangın sistemi ile beraber yangın firmalarına yaptıracağız. Teklifleri aldık bekliyoruz.
 
azot duşlama sistemi nedir peki? bunu bulamadım aslında ben

@realastala
bu cihazı nerden temin edebirim? bide patlamaya karşı kullanılacak bir sistem bulmam lazım. bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
 
Üst