• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Azot geçişi nasıl olur.?

Mücahit Topdaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mart 2011
Firma
REMONDİS-MASS İş Ortaklığı
En basit haliyle;
N2----NH4---NO2---NO3

Bana daha fazla bilgi gerekiyor.? :)
 
Yer altı sularına azot geçişi nasıl olur.?
Konu yeraltı suları ve modellemesi olduğu için sadece sorunumu belirttim :)
 
Aslında önemli kısmını anlatmış. Özellikle ormanlık bölgelerde organik maddeler sulama ile yada yağmur suları ile toprağın içine doğru süzülürler. Daha sonra toprakta bulunan organizmalar bu organik maddelerin bozunmasına ve ortaya azot ürünleri çıkmasına sebep olur. Ortaya çıkan azot toprak içinde kaldığı için atmosfere yayılamaz ve yer altı suları ile temasa geçer.. Yer altı suyunun hareketiyle de azot taşınması sağlanır..
 
Üst