• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Azot giderimi

gozdekirbas

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ağustos 2009
Firma
Hera Çevre Proje
Merhaba;
Tesisimizin atıksu arıtmasında üretimden gelen tutkaldan kaynaklı olduğunu düşündüğümüz yüksek azot problemi var. Ancak nitrifikasyon ve denitrifikasyon prosesleriyle gideremedik. Farklı bir alternatif olarak ne yapılabilir bu azotu gidermek için bir bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba?
 


Merhaba öncelikle ham atık suyunuzdaki parametreler ile nitrifikasyon ve denitrifikasyon sonrası çıkış parametrelerini ve hangi tabloya tabi olduğunuzu buradaki değeri paylaşırsanız emeinim yarımcı olabiliriz :)
 


Yasin bey;
giriş suyu ; COD değeri : 3000 mg/lt pH : 7-9 Çıkış suyu; COD değeri : 500 mg/lt pH : 7-9 ancak bunlar ortalama değerler. Tesis tablo 16 ya tabi ağaç işleri (sunta, mdf vb. üretimi)
 


klinoptilolit içerikli iyon değiştirici, reçine olabililirmiş diye öğrendim. % 70 verimi oluyormuş. çeşitli reçineler de varmış.
 


zeolit kullanın bu derde devadır. aktif karbon ve zeoliti 1/3 oranında karıştırın ve direk suya atıp karıştırın bekleyin ve tekrar ölçün sonuçlar yüzünüzü güldürecektir

Selamlar
 
Üst