Büyükbaş hayvancılıkta emisyon konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan handeA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
selam herkese; büyükbaş hyvnclk tesisinde emisyon konulu da çevre izni almam gerekiyor alan kaynak belirterek . ancak ben yönetmeliği(sanayi kaynaklı) yorumlayamadım nelere dikkat edilmesi gerekiyor, ne yapılmalı?? konu hakkında tecrübesi olan var mı???

Üyeler Görebilir
@hanvey1105

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Ek-5.T'ye ve Ek-1 'e göre değerlendirme yaparlar. Ayrıca, yakma sistemi var ise onlar için yakıt türüne göre Ek-5.A 'ya bakınız. kaynakları ve yapılacak çalışmayı belirlemenize yardımcı olur.
İl Çevre'ye teknik uygunluk başvurusu yaptınız ise gelip bu maddelere göre değerlendirme yaparlar. ama başvuru yapmadan önce bu maddelere göre eksiklerinizi belirlerseniz daha iyi olur.

Üyeler Görebilir
evet T grubunda yer alıyoruz zaten yalnız ben o grup gereğince neyi değerlendireceklerini anlamadım. o maddede genelde asgeri mesafeden bahsedilmiş. zaten ona uygunuz biz. her zman için kontrol etmemiz gereken bi durum değil (baca emisyonundaki atık gazlar gibi mesela) tesisin yeri herzaman değişmeyecek ki yani, nelere bakmam gerekecek başka hani gözümden kaçırdığım bişey var mı ??? yakma zaten 1 MW ın altında gaz yakıt olduu halde. onun haricinde proses bacası yokki??? açık alanda hayvanlar bakılıyo işte en kaba haliyle olay bu. ahırlar da açık alan kapalı ortamda değiller. anlamadım gitti yani:)