• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Baca sayısını artırma

Fecriati

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mart 2011
Merhaba arkadaşlar

İzin ve Lisans yönetmeliği Ek-2'de yer yalan B grubu emisyon iznine sahip tesis için iş güvenliğiyle alakalı sebeplerden dolayı havalandırma bacalarının sayısını artırmak istiyoruz. Bundan sonra yaptıracağımız emisyon ölçümlerinde bu bacalardan da örnekler aldıracağız.
Benim merak ettiğim konu il çevre ya da bakanlık "eski emisyon raporunda daha az baca var, baca eklendiğini bize bildirmemişsin" gibi bir şey söyler mi? Bildirsek ÇED konusunda değerlendirme yaptırmamız gerekir mi?
Not: Başka sebeplerden ötürü GFB başvurumuz reddedildiği için bacaları yaptırdıktan sonra yeni bir başvuru yapmayı düşünüyoruz.
 
@Fecriati
GFB aldıktan sonra valilik tespit raporu isteyeceksiniz il müdürlüğünden, bu isteminize cevaben il müd. tesisinizde bulunan baca sayısınında yer aldığı bir rapor düzenleyecekler ve siz düzenlenen valilik tespit rap. ve önceden hazırlatılan emisyon ölçüm raporu ile beraber çevre iznine başvuracaksınız. Bu iki belge arasında çelişki olduğu için başvurunuzda sorun çıkabilir. ÇED konusunda sorun olacağını düşünmüyorum ama kendinizi garantiye almak için il müdürlüğü ÇED Şubesine iş güvenliğiyle alakalı sebeplerden dolayı havalandırma bacalarının sayısını artırdığınızın bilgisini verelirsiniz.
 
@Yasemin Aslantürk

Cevap için teşekkür ederim. Yeni emisyon raporuyla çevre iznine tekrar başvuracağım için Valilik Tespit Raporu için geldiklerinde o rapora göre değerlendirme yaparlar diye düşündüm. Aynı şekilde GFB'ye başvururken proses akım şemasında emisyon kaynaklarına yeni kaynakları da ekleyecektim. Ama "bilgi verilmeden eklendi" gibi bir şeyle karşılaşır mıyım onu bilemedim.
 
@Fecriati
Karşılaşmazsınız. Biz tesise çevre iznini aldık 1 ay sonra gittik yakıtı değiştirmişler:)şok olduk tabi değiştirdikten işlemlerimizi yaptık ki genelde böyle oluyor.Siz il müdürlüğü ÇED Şubesine iş güvenliğiyle alakalı sebeplerden dolayı havalandırma bacalarının sayısını artırdığınızın bilgisini verelirsiniz.
 
Üst