• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bağ ve Bahçe atıkları

yessil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2011
Arkadaşlar merhaba,

Sizlere bir sorum olacak. Adalar Belediyesinde çalışmaktayım. Adalarda toplanan bağ ve bahçe atıklarının (süprüntü olarak ifade etmem mi daha doğru) toplanmasını Belediye kendisi yapıp bunun karşılığında ücret almak istiyor. Ücret tarifesiyle alakalı olarak bilgi verebilecek olan arkadaşlar var mı? nasıl belirleme yapmam gerekiyor, m3 başına mı yapılacak? Toplanan bu atıkların kompost yapımında kullanılması en mantıklı seçenek değil mi?

Kolay gelsin
 
merhabalar;
öncelikle bağ bahçe atıklarını ayrı toplamanız çok zor görünmekle birlikte ayrı toplamanız da mümkündür. ancak bağ bahçe atıklarınızdan kastettiğiniz şey halk tarafından sokaklara bırakılan öbekler halinde çalı çırpı yaprak çim gibiyse onları almakla yükümlüsünüz onu kimin bıraktığını tespit etmeniz mümkün değilse.
eğer ki özel bahçesinde biriken atıkların alınması isteniyorsa bir tarife belirlersiniz. ister sabit ücret belirlersiniz kaç saat çalışacağınızı hesaba katmadan. ya da vidanjör hizmeti gibi değişik kriterleri sağlayacak bir tarife belirlersiniz. mesela (x m2 için x TL) (y m2 için y TL gibi) ya da ( x-y arası m2 için z TL) gibi. buradaki x – y – z TL fiyatlarının belirlenmesi için de Bayındırlık Bakanlığının Taşıma Genel Şartnamesi esaslarına göre günlük ya da saatlik kira bedeli oluşturursunuz. yada oraya göndereceğiniz işçi sayısına göre günlük ve saatlik ücretlerini çıkartırsınız. mesela bir işçinin maliyeti günlük neyse orada çalışacağı saati de belirlersiniz. saat başı ücreti budur dersiniz. farklı yöntemler uygulanabilir. ancak biraz tepki toplamanız mümkündür. bence ertelemenizde fayda var. çünkü insanlar katı atık ve atıksu çevre temizlik vergisi adı altında bedeller ödüyorlar. ilave olarak bu bedeli isterseniz zor durumda kalabilirsiniz. çünkü emlak vergilerini de belediyeye ödüyorlar. ozaman sorarlar bu paralar nereye gidiyor. Belediye ne iş yapıyor diye. belediyeler bir şehit ailelerinden para talep etmez bir de cenaze işlemlerinden. Bende soba ve kalorifer küllerini ayrı toplamak ilçede bu iş için sektör oluşturmak istedim. Ama ilk tepkiler belediye çalışanlarından geldi. Biz sobalı evin de kaloriferli evin de emlak vergileri ona göre biz bunları belediyeye ödüyoruz zaten. Küllerimizi de belediye ücretsiz toplasın imkanı yoksa da ödediğimiz vergilerle araç ve personel alsın dediler. Şimdilik bu iş beklemede belediye temizlik personeli ücretsiz topluyor. Siz de böyle bir tepkiyle karşılaşabilirsiniz.
iyi çalışmalar...
 
Tesekkur ederım hepinize. Adalar Belediyesinde henüz bir ay oldu işe başlayalı. At dışkısı ya da fışkı diye de adlandırılıyor ihalesi yapılmış 2011 yılında büyükşehir tarafından ve MNE adlı firma kazanmış biyogaz ve kompost yapımında kullanmayı planlıyorlar çok kapsamlı bilgim yok şu anda. Bağ bahçe atıkları için de halihazırda zaten belediye tarafından toplanıyor bu atıklar çöp konteynırlarına atılıyor ya da bırakılıyor. Ücretlendirme Çiğdem Hanım dediğiniz gibi özel bahçesinde birikenler için tıpkı ağaç kesme işlemi için alınan para gibi. Onun dısında zaten tespit edilmesi mumkun olamaz. Ama tepkıler konusunda da haklısınz tabiiki. Kompostlaştırma için düşünceleriniz nedir?? iyi çalışmalar
 
Üst