• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bakalım kaç tane dürüst var...

madem ÇEVRE MÜHENDİSİSİN ne kadar MAAŞ alıyorsun


  • Kullanılan toplam oy
    29
  • Anket kapatılmış .
hımm iyiymiş :) ama arkadaşın dediği gibi ne kadar dürüst olundu tartışılır:)
 
tabi deneyime göre de değişir bu durum.yeni mezun sanmıyorum okadar alsın.allah bereket versin arkadaşlar :)
 
vay arkadaş... :)

hımmmm anladım ben farklı bi sektördeyim...

İzmirde çalıştım Mersinde çalışıyorum bir çok ilde danışman arkadaşlar var fabrikalarla iç içeyim :)

bu maaşları alanları görmedim ben be helal olsun....

devlete girmeye ihtiyaç yokmuş gerçekten :) ben bıraktım davamı!
 
istersen bir de iş sağlığı uzmanlığı belgesini al belki bu miktarları yakalarsın :) sanırım arkadaşlar öyle yapmış yada maaş günü muhasebe departmanında çalışanlara eter koklatmış da olabilirler:):))
 
Aslında şehir,sektör ve tecrübe bazında alt dallara ayırırsak anketi hem daha sağlıklı sonuç verir hem de şehir veya sektör değiştirecek arkadaşlar için piyasa bilgisi olur.
 
şehir sektör ve çalışma ortamı iş verene kadar maaşı etkileyen birçok faktör mevcut

ulaşmak istediğim nokta insanların maaşları değil DİKKAT ÇEKEBİLMEK

ÇÜNKÜ YAPMAK İSTEDİKLERİM ARASINDA CİDDİ ÇALIŞMA VE BİRLEŞME SÖZ KONUSU
 
Bu ücretler ciddi anlamda değişiklik gösterebiliyor.

Asıl önemlisi bu ücretlerin artma potansiyelinin olduğunun farkına varmak. Üzülerek söylüyorum ki henüz çevre mühendisleri birlik olamamıştır. Bu durumda da yapılan her itiraz ilgili merciler tarafından çatlak ses gibi algılanmaktadır. Düşük ücretle çalışan kimseyi yadırgamak yada yargılamak elbette görevimizde değil haddimize de değil. Sonuçta çalışan kişilerde bu ücretleri istediği için çalışmıyor çeşitli sebeplerden mecbur olduğu için kabul etmek durumunda kalıyor. Faydalı bir şeyler olsun isteniyorsa bu durumun önüne nasıl geçileceği yönünde beyin fırtınası yapmak olacaktır. Tabi gerçekçi ve uygulanabilir önerileri ile.

Evet bu bağlamda önerisi olan var mı?
 
bu durumun önüne geçmek için tek yok BÜTÜN OLABİLMEK

konu ile ilgili birçok koldan çalışma yapmayı deneyeceğim umarım cesur insan sayısı çok az değildir
 
bildiğim kadarı ile tmmo mühendisler için asgari ücret belirleyecek ve hiçbir firma mühendisi bu ücret altında çalıştıramayacak..diye bir haber okumuştum.ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır..
 
Bütün olabilmek öncelikli iş bu konuda hem fikiriz benim bahsettiğim bütün olduktan sonra yapılacaklar. Bunlar belirlendiği zaman ne kadar bütünüz o zaman net görebiliriz.
 
@zuhal54

Doğru Zuhal hanım asgari ücret yönetmeliği var fakat çeşitli sebeplerden uygulanamıyor. Oda en son SGK ile protokol imzaladı bu doğru bir adımdı bundan sonra bazı tespitler kolay yapılabilecek fakat yaptırımlar konusunda endişeliyim.
 
Bütün olduktan sonra;
Bilgi yetenek ve becerisine inandığımız insanları söz sahibi yaparak gerekli noktalara direkt ulaşmak, ulaşma sırasında dediğim gibi kesinlikle cesur ve sesi titremeyen arkadaşlar lazım.
Belirli bilgi birikimine sahip insanları yanımıza alabilirsek, önemli insanlara ulaşabilirsek birçok şeyi çözme imkanımız olacaktır diye düşünüyorum.
 
mesele belge almak değil ki o belgeyi kullanıyor musun?yani hem çevre müh. hemde iş sağlığı uzmanlığı görevini aynı anda yaparsan zaten maaşın 4bine ulaçmış say:)
 
@zuhal54
evet ikisini birden yapıyorum, yetmiyor kalite işlerine de yardım ediyorum.
 
Belki yaptırımlar konusunda da çeşitli girişimlerde bulunulabilir. Bunun yasal sürecini bilmiyorum ama oda öncülüğünde bir kararlar ve yaptırımlar gibi birşey oluşturulup bu yazıyı birlik olarak kabul ettirebiliriz. Uğraşmak gerekir ama imkansız değil diye düşünüyorum. Bir yönetmelikte bizim için çıksın :)
 
Üst