• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

bakanlığa bildirimler

bükrekoç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Mayıs 2011
Arkadaşlar bakanlığın sistemine neleri bildiricez ve ne zaman bildiricez?
İnternette arattım fakat bir bilgi edinemedim tam olarak bilenler varsa eğer paylaşabilir mi?
 


@bükrekoç

Aşağıdaki link ile çevre orman bakanlığının (şimdiki orman ve su işleri bakanlığı) yazılım portallarına erişebilirsiniz.. Gerekli açıklamalara uygulamalara tıklayarak erişebilirsiniz..

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 


Teşekkürler Can Bey fakat linke tıkladığımda sadece sisteme giriş acılıyor ben daha hiç bildirim yapmadığım için kullanıcı adım ve parolam yok sanırım il çevre ve şehircilik müdürlüğünden tarihlerini ve beni hangilerinin bağladığını öğrenmem lazım
 


Bildirimlerini yapabilmen için ilk önce kullanıcı kodu ve parola almanız gerekmekte. Bunun için il çevreye dilekçe ile başvurup kullanıcı adı ve parolanızı göndermelerini bekleyeceksiniz. Fakat tehlikeli atık ambalaj atığı bildirimleri her yılın şubat ayında başlar martta biter. Bu tarihlerden sonra bildirimde bulunamazsınız. Bu sebeple şuan sadece kullanıcı kodu ve parolanızı alın. Zaten ilk defa kullanıcı kodu ve parola aldığınız için sizden 2010 yılı ve önceki yıllara ait tehlikeli atık bildirimi istemeyeceklerdir. 2012 yılında 2011 yılı için bildirimde bulunacaksınız. Ambalaj atığı için ise sadece piyasaya süren iseniz 2012 yılında yapacağınız sözleşme ve bildirimde geçmiş yıllarda bildirim yapmadıysanız geri toplama yüzdeniz artacaktır.
Kısacası internet üzerinden bildirimleriniz tehlikeli atık, ambalaj atığı, kimyasal veri girişi ve seveso. Bunların dışında il çevreye atık yönetim planında bildireceğiniz (tabi o atıklarınız var ise) atık pil, işletmede oluşan ambalaj atığı, bitkisel atık yağ, tıbbi atık vs.
 


Ben ambalaj atıklarının bildirimini atık üreticeleri de yapacaktır diye bekliyordum ama yönetmelik ilk çıktığında incelediğime göre öyle bir durum söz konusu değil. Sanıyorum sadece ambalaj üreticileri, GD ve TAT ların bildirimleri var. TABS da olduğu gibi ambalaj atığı üreticileri de ayrıca bir bildirim yapmayacak değil mi ?
 
Üst