• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Balık Endüstrisi Atıksularının Arıtılması

burcakbozkurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Kasım 2016
Firma
Dokuz Eylül Üniversitesi
Kimyasal arıtma çıkış COD değeri 1500 mg/L olan 400 m3/gün kapasiteli balık endüstrisi atıksularının arıtılması amacıyla biyolojik arıtma tasarlanacaktir. Prosesin ardışık kesikli olması gerekmektedir. Tasarım konusunda yardımcı olabilirseniz yada örnek proje gönderebilirseniz çok sevinirim.
 
COd si yüksek olduğu için alıkonma süresini neye göre belirleyeceğimi bilmiyorum açıkçası, evsel olduğunda 2 saatlik havalandırma yeterli olabiliyor ama endüstriyel atıksuyu AKR sisteminde nasıl arıtacağımı bilemiyorum
 
Bilgi bulun(a)muyorsa, lab+ pilot tesis çalışması yapmak/yaptırmak iyi olur. kısa süreli de olsa böyle bir çalışma imkanınız yokmu?

Kimyasal arıtma ne için?
 
Üst