• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Baran Bozoğlu Kimin Hakkını Savunuyor ?

Emine Hanım'a bu cesur yazısı için teşekkür etmeyi isterdim. İnsanların Baran Bey hakkında bilmediği çok önemli gerçekler de var. Gerçi bizim meslektaşlarımızın çoğunluğu daha göz önündekileri göremezken, saman altından yürüttüğü suları anlatsan umurlarında olur mu ki... Özellikle de yeni mezun arkadaşlarımız için üzülüyorum. Dizdikleri methiyeleri silmeye ne zaman başlayacaklar bakalım.

Yazıyı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
 
rica ederim elimden geldiğince burada paylaşılmamış gözden kaçmış haksızlık ya da yapılan işleri sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Baran Bey e en çok kullandığı sosyal medya twitterdan bir açıklama yapacak mı diye soru sordum bakalım ne yazacak ?
 
Muhtemelen engelleyecektir, beni engellediği gibi :)
Engellenmeme sebep olan tweet:
mXJgny.jpg
 
olay saray akp mhp chp yada diğer partiler değil. olay siyasi değil. Olay ÇMO nun bizim hakkımızı aramaması kendi keyfinde aleminde olması. tanıdığım yüzlerce çevre mühendisi var %90 ı mesleğinin dışında iş yapıyor. işveren Çevre görevlisi istiyor TMGD istiyor üzerine İSG onun üzerine B sınıfı tecrübeli ehliyet istiyor, Hepsinin üzerinede ASGARİ ÜCRET teklif ediyor. Bunu yaşayan bizzat tanıdığım arkadaşlarım var. İnşaat mühendisi arkadaşlar krize kadar ülkede gerçek mühendis statüsündeydi, maaşları iyi patronları onlara muhtaç dolaşıyordu. Yine diğer mühendislikler elektronik, makina, bilgisayar, endüstri, harita mühendisliklerine bakın bazılarının sayısıyla bizim sayımız denktir, onların odalarının sağladığı olanaklara bakın otellerla anlaşmaları var indirimli otellerde kalıyorlar, cüzi ücretere eğitimler sempozyumlar seminerler düzenliyorlar, biz odamıza selam vermeye korkuyoruz pis elleri cebimizi sömürmekten başka birşey yapmıyor. ÇMO dan1 kuruş maaş alan varsa hakkım haram zıkkım olsun. ağzından burnundan gelsin.
 
Başta peşinen söyleyeyim oda karşıtı bir insanım. Ancak tarafsız gözle bakılacak ise bu yazı biraz sert olmuş.
Düşmanın düşmanı bence dost değildir. Bir insanı siyasi iktidar ile yakın diye eleştiremezsiniz. Sizin için çevre mühendisleri için ne yaptığı veya ne için çaba sarf ettiği önemli olmalıdır.
Çmo üyelerinin hepsine ulaşıp anket yapılsa iddia ediyorum çoğu odadan memnun olmadığını belirtecek. (Buna bende dahil)
Ancak yenilik için çaba sarf eden yok. Hepimiz klavye başında tetikte bekliyoruz. Bir açık bulsak ta eleştirsek diye. Böyle gittikçe, bu yönetim şekli devam edecek

Not: Yazdıklarım asla kişi bazlı değil çevre mühendislerinin genel durumudur.
 
Yiğit Bey, adana da çalışırken de ankara da çalışmaya devam ederken de gidip oda da haksızlıklara tepki gösteriyordum ve göstermeye devam edeceğim. Aktif rol almak için caba sarf ederken oda yönetiminde olan patronlar aman çok parlamasın bunlar da rakibimiz olabilir mantığı ile baktıkları için değişim için yapabileceğimiz bir şey olmuyor. Evet klavye başında bekliyoruz çunku kendilerine sadece klavye başından ulaşabiliyoruz.

Not: Çevre Mühendislerinin genel sorunu oda yönetimine sadece sosyal medyadan ulaşabiliyor. :)
 
"Evet klavye başında bekliyoruz çunku kendilerine sadece klavye başından ulaşabiliyoruz."

Müthiş tespit ;) ???
 
Elinize sağlık... Ne az ne de fazla bir yazı. Ben çevre mühendislerinin haklarını savunan bir yönetmelik görmedim. Twitterda eleştirdiğimde ise "Çevre görevlisi belgesi alırken zorlandığınız zamanları ne çabuk unuttunuz" cevabıyla karşılaştım. Belge bedelinden daha fazlasını odaya üyelik bedeli olarak yatıracağız. Ayrıca; odaya üye olurken çektiğim çileyi de unutmadım. Zengin firmaların taleplerini dikkate alarak çıkartılan yönetmeliğe çevre mühendisi ifadesini sokmaktan başka bir şey yok.
 
Üst