• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Baran Bozoğlu Kimin Hakkını Savunuyor ?

Meseleye iktidar gözüyle bakmak Çevre mühendislerine en büyük zararı vermektir. Baran bey 2016 yılında CHP Milletvekili aday adayı olduğunda da mesele siyasiydi neden herkes hadi sola ÇMO başkanı vekil olsun diye kol kola türküler söyledi. Baran Bozoğlu TMMOB bünyesinde yer alan son dönemlerin en etkin Oda başkanıdır. Baran bey bir Oda temsilcisidir teşekkür etmesini de bilecek karşı koymasını da. Yerinde bir hareket olarak görüyorum, Çevre siyasetine devam etmeliyiz...
 
12.000 üye x yıllık aidat (192 TL) = 2.304.000 TL nereye gidiyor bu para? Odanın giderleri aylık 100.000 TL olsa, 12 ayda 1.200.000 TL yapar. Nerde geriye kalan 1.300.000 TL? Kimlere gidiyor bu paralar? Baran cevap versin. Açıklasın bunu. Hatta mal beyanı yapsın diyecem ama çoktan akrabalarının hesaplarını doldurmuştur, arabaları evleri hanımın üstüne yapmıştır tabi...
 
En etkin oda başkanı dememle sizin paralar nerede sözünüz arasında çok fark var. söyleminiz de haklı ya da haksız olabilirsiniz ama benim kastım siyasi açıdan bakmamak gerektiği yönündeydi gelir - gider tablosunda benimde eleştirilerim çok fazla. Van ÇMO oda saymanlığı yaptığım dönemde de gelir - gider tablolarının uyumsuzluğuna değindik genel kurulda karşı duruş sergiledik sonuç ne oldu Van ÇMO kapatıldı :D ama ben yine de parti gözüyle bakmaması gerektiğini ve bu konuda son zamanlarda etkin ve doğru yol izlediğini düşünüyorum .
 
Kalp doktorları odası, göz doktorları odası, iç hastalıkları odası gibi veya marangozlar odası, bakkallar odası, tamirciler odası gibi meslek oda isimleri bir çatı altında toplanmışken mühendislikte çevre mühendisleri odası, kimya mühendisleri odası, makine mühendisleri odası gibi ayrım nedendir. Bir meslek odasının ismi çevre, elektrik ya da inşaat olunca faaliyeti ya da savunduğu konu mu değişiyor. Amaç öncelikli olarak mühendisin mesleki haklarını savunmak iken ayrışma nedendir? Ayrıca şehrin su ve kanalizasyon sistemindeki projeye imzam yeterken neden bir binanın su ve kanalizasyon tesisatının projesine imzam yetmez anlamış değilim. Baran Bey'in teşekkür etmesi ya da etmemiş olması mevcut sorunlar içerisindeki en gereksiz tartışmalardan bir tanesi benim için.
 
Üst