• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bardak testi literatürdeki karşılığı

Talha Akarcay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Kasım 2015
Şehir
İstanbul
Firma
Proses Su Teknolojileri
Herkese merhabalar,
Çamur susuzlaştırma işleminde laboratuvar ortamında jar testi haricinde bardak testi yapıyoruz. Yapılan işlem benzerlik göstermesine rağmen "Bardak Testi" olarak adlandırdığımız deneyin literatürde bir karşılığı var mıdır ? Rapor yazacağım ancak bir kaç gündür araştırmama rağmen bulamadım. Belki de doğru kaynakları incelemediğimdendir. Ancak rapor göndereceğim firmadan "bardak testi nedir öyle bir şey mi var" diye bir tepki alınca asıl adını bulmaya çalışıyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. (Eğer literatürdeki karşılığını sizlerden önce bulursam burada paylaşıp sizleri de bilgilendireceğim.)
 
Ben de ilk defa duydum. Nasıl bir işlem yapıyorsunuz?
 
Üst