• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Baş Mühendis Hapis cezası aldı

Yasin Aslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Aralık 2008
Yunanistandan ünlü armatör George Economou’nun Cardiff Marine denizcilik şirketine ait gemiye denizi kirletmekten dolayı $2.4m ceza verilmişti.

Yağ kayıt defterine yanlış kayıt girerek denize illegal petrol boşaltan Cardiff Marine ait Capitola isimli dökmeci Amerikan adalet bakanlığı tarafından alınan karar gereği USD2.4mil ödemenin yanı sıra Dimitrios Grifakis, isimli 57 yaşındaki baş mühendis 6 ay hapis cezası aldı Ayrıca 2 yılda gözetim altında bulundurulacak.

Liberya bayraklı 74 800dwt ve 2010 yapımı dökmeci Amerikan sahil güvenlik tarafından yapılan incelemelerde Marpol Ek I Yağ kayıt defterine yanlış kayıt girerek ve magic pipe kullanarak denize illegal petrol boşaltımından suçlu bulundu.Para cezasının yanı sıra gemi çevre uyum planı çerçevesinde 3 yıl denetçiler tarafından izlenecektir.Olay gemideki mürettebatın video kaydı ihbarıyla ortaya çıkmıştı. 25.06.2011 14:38
 
Cevap: Baş Mühendis Hapis cezası aldı

Haberi yapanların konu hakkında çok bilgisi olmadığından bu tarz ifadelere rastlamak mümkün ama 15 ppm altında atıksu deşarjı legal, muhtemelen de denizde petrolden ziyade sintine başmıştır. :)
 
Üst