• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Başarının 12 Sihirli Anahtarı

Melih Coşar

Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Danışmanlık Grubu Yönetim Grubu
Katılım
3 Temmuz 2010
Şehir
Ankara
Firma
.
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Youtube'da gezinirken 29 Mayıs 2018 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen Şerif Kaynar'ın TEDx Seminerine denk geldim. Peki Şerif Kaynar kimdir? Şerif Kaynar bir mind-hunter'dır. Yani bir tür yetenek avcısı, Büyük firmalara müdür olabilecek elemanları bulur, keşfeder ve onlara iş teklifinde bulunur. Şerif Kaynar'ın tecrübelerine göre Başarılı Olmanın 12 Sihirli Anahtarı bulunmaktadır:

- Uzlaşma Kültürü
- Satış Becerileri
- Etik Yöneticilik
- Sıfırdan Başlayabilmek
- Şansı yakalamak
- Sevilen bir insan olmak
- Geniş Network
- Liderlik Ruhu
- Hayal Gücü
- Öğrenme Kabiliyeti
- Cömert Olmak
- Saygı

Ezcümle -Güven- İnsanlar güvendikleri kişiler ile iş yaparlar. Güveni kazanmak zor, kaybetmek kolaydır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Siyasi referanslar ve diğer referanslar altını doldurabildiğiniz kadar geçerlidir. Altını dolduramıyorsanız ne referansın anlamı kalır ne de referans olunan kişinin.
 
Bu konuda fikrinize katılmıyorum. Bir örnek ile sebebini anlatayım; Yürüttüğümüz bir proje kapsamında, KOSGEB üzerinden bir başvurumuz oldu. Eğitim ve diğer işler tamamlandıktan sonra proje ile ilgili bilgilerimizi ve gerekli olan destek miktarını yazdık referans konusunda sorun yaşadığımız için gerekli desteği alamadık. Bizce yapacağımız iş ve maliyet hesabı doğruydu kazandıracağı paranın kendini amorti etme süresi 2 yıldan daha azdı( en kötü şartlar dahilinde). Bizim dışımızda verilen bazı projeleri görünce referanssız olmanın bazı işleri yürütmediğini anladık. Tabi yılmadık çalışmalarımız devam etti ancak gerekli mali sorunlarımızı çözemediğimiz için projeye ara verdik. Referansımız olsaydı bu işi yapabilirdik. Tabi bu benim görüşüm.
 
Gökhan Bey böyle bir talihsizlik yaşamanız çok kötü olmuş ve bu gerçekten üzücü. Ben de dahil olmak üzere buraya hayatta kaçırdığımız fırsatları yazsak her halde ciltlerce roman olur. Ancak KOSGEB'den referanssız alınan, veya referansın altının dolu olduğu için yeniden başvurularak alınan bir sürü başvuru da biliyorum. Vazgeçmeyin ve yenilgilerinizden ders alın. Bugün kısa vadede referansla bir şeyler kazandınız diyelim. Kazandığınız şeyin altını dolduramadınız. Peki ya sonra? O referansı, başka referansları tekrar bulabilecek misiniz? Bugün rüzgar estiğinde esilen yöne doğru savruldunuz. Rüzgar kesildiğinde ne yapacaksınız?
 
Melih bey paylaşımınız için teşekkürler. 12 özellik biraz fazla olmuş ama yapacak bir şey yok. bu kadar özelliğin bir arada olduğu adam da yoktur ortalıkta. büyük firmalar tabi aramaya devam edebilir. bu yöneticilik konusunda özellikle mevcut yöneticilerin bolca tavsiyeleri vardır piyasada. şimdi o mevcutlara sorsak bunların hangileri sende var diye 3-5 tane sayar diye düşünüyorum. ama konuyu çok beğendim. buradan böyle yönetici pozisyonunda olan arkadaşlarımızın yönetici adaylarına tavsiyeleri olabilir. çok ta faydalı olur. ben 12 özellikten en başa 1-Liderlik Ruhu'nu ve 2-- Şansı yakalamak'ı koymak istiyorum. diğerlerine çalışarak yada öğrenerek yapabiliriz sanki. sağlıcakla kalınız.
 
Bence de en önemli özellik arkadaşın dediği gibi referans gerisi hikaye

Türkiyede öyle insanlar var ki olduğu konumun hakkı olmadığını biliyor, rezil oluyor ama vazgeçmiyor.
Ülkede siyasi referans olmadan hiç bir şekilde tıkanıklık çözülmüyor

Hatta öyle bir hal aldı ki bazı birimlerde iş bilmeme veya alakasız adam seçimi % 90 lara kadar yaklaştı.

Üniversitelerin çoğu bilim yuvası olmaktan çıkmış akrabaların ve siyasi çıkarcıların biribirini kayırdığı rant yuvası olmuş. Şu anki profesörlerin, doçentlerin % 90 boş çoğu torpille geldiği için hiç birşey üretmiyorlar, devlet memuru tadında yaşıyorlar. Üniversitelerde böyle olunca çoğu şey anlamsızlaşıyor.

Belediyeler siyasi referans olmadan iş başı yapamazsın, Oldu ki zor bir ihtimal 90 puanla kamuda memur olarak atandınız siyasi bir referansınız yoksa hiç bir şekilde yükselemezsiniz yada terfi edemezsiniz.

Bu ülke mind powerini çoktan kaybetti ve hala kaybetmeye devam ediyor, hunterler siyasi

Ben bu ülkeden ümidimi kaybetmek istemiyorum ama arkaya dönüp bakılacak bir şey kalmadı.
 
Üst