• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Başbakanlık Müsteşarlığı: Belediye sözleşmelilerine kadro yok

Fatih Közen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Haziran 2011
Firma
ÇŞİM
Sabah yazarı Nazlı Ilıcak bugünkü köşesinde, daha önce memur olmak isteyen adayların sorunlarını Başbakanlığa ilettiğini belirtmişti. Başbakan Müsteşar yardımcısı makamınca Sayın Ilıcak'a bir cevap verilmiştir. cevaplarda birden fazla konuya cevap verilmiş ancak en net açıklama belediye sözleşmeli personeli için söylenmiştir. Başbakanlık, belediye sözleşmeli personelinin sınavla alınmadığı için kadro alamayacağını açıkladı.

Nazlı Ilıcak'ın haberi...

Twitter'dan gelen talepleri Başbakanlık Müsteşarlığı'na göndermiştim.

Müsteşar yardımcısı Özer Kontoğlu, bir değerlendirme yaptı. Onun açıklamasını aşağıda yayınlıyorum. Top artık siyasetçide. Bir çok haklı talep mevcut. Bunları karşılamak milletin vekillerinin sorumluluğunda.

Talep: İl özel idare ve Belediye'de çalışan sözleşmelilerin 4b kapsamında değerlendirilip, kadroya geçirilmesi.

Kontoğlu'nun değerlendirmesi: Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesi kapsamında alınan sözleşmeliler, herhangi bir sınava tâbi tutulmadan, boş olan kadro karşılığında, yıllık akit yapmak suretiyle istihdam ediliyor. 4b kapsamında alınan sözleşmeli personel ise, her şeyden önce KPSS (B Grubu) puan sıralamasına göre istihdam ediliyor ve süreli bir akit yapılmıyor. Bu talep karşılanamaz.

Talep: Yaş sınırının 35'e çıkarıldığı personel alım sınavlarında, "1 Ocak itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak" şeklinde bir düzenleme talep ediliyor.

Kontoğlu'nun değerlendirmesi: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ek madde 40'ında değişiklik yapmak gerekir. Buna da bireysel itirazlar gelebilir. 31 Aralık doğumlular ile, ertesi yıl 1 Ocak doğumlular arasında 1 günlük farktan oluşacak mağduriyetler gibi.

Talep: Çevre mühendislerine sözleşmeli personel olarak istihdam sözü verildi. Bu vaat gerçekleşmedi.

Kontoğlu'nun değerlendirmesi: Çevre ve Orman Bakanlığı'nda 2010 yılında toplam 517 adet sözleşmeli personel alınmış olup, bunun 243 adeti çevre mühendisidir. 2011'de 260 sözleşmeli personel alındı; bunun 23'ü çevre mühendisiydi.

Biz Çevre Mühendislerini ilgilendiren kısımları kopyaladım .devamı http://www.memurlar.net/haber/204309/
 
Cevap: Başbakanlık Müsteşarlığı: Belediye sözleşmelilerine kadro yok

malesef kadroyu alamayacağız.....ümitler suya düştü....bitti bu iş...artık kadro alamayacağız...son açıklama yapılmıştır...belediyede çalışan arkadaşlara geçmiş olsun...
 
Üst