• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Başka Meslek Dallarına Çevre Görevlisi Eğitimi Açılıyor! 16-20 Mart 2020!

Ne desem, nasıl anlatsam bilemedim. Doğru duydunuz, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ dışındaki çalışanlara ÇEVRE GÖREVLİSİ eğitimi açılıyor. Hem de 1 ay sonra :) Hadi şimdi kutlayalım, "ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİ" ibaresini! Neyimize yarayacaksa...

-20200214170613.jpg

30/07/2019 tarih ve 30847 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin “Çevre Mühendisi ve Çevre Görevlisi Eğitimi ve Sınavı” başlıklı 12. Maddesi ikinci fıkrası “6 ıncı maddenin birinci fıkrasının ( c) bendi kapsamında yeterlik belgesi alacakların temel çevre bilimleri ve çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemeler konusunda yapılacak eğitim ve sınava katılmaları zorunludur. Bu sınavdan 100 üzerinden 70 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılır. Bu kişiler çevre görevlisi olarak çalışabilmeleri için çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesini almaya hak kazanır.” hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda; yapılması planlanan çevre görevlisi eğitimine “Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veterinerlik fakültelerinden mezun olanlar” katılım sağlayabileceklerdir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi; 16-17-18-19-20 Mart 2020 tarihlerinde Bakanlığımız Konferans Salonunda (Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu Dumlupınar Bulvarı 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara) düzenlenecektir.



Katılımcılar Eğitim bedeli olan 600 TL’yi (KDV Dahil) , Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesinin, TR87 0001 0016 7152 1264 1250 54 IBAN No ve 1671-52126412-5054 Hesap No’ lu T.C. Ziraat Bankası, Ümitköy /Ankara Şubesi; hesaba (EFT, havale, elden vb. yatırılabilir) (Eğitim materyalleri ve sarf malzemeleri bu ücrete dahildir) yatırdıktan sonra
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden 10 Mart 2020 tarihine kadar kayıt yaptırmakla mükelleftirler. Aksi takdirde ücret yatmış olsa dahi kayıtlar kabul edilmeyecektir.

Eğitim konaklamasızdır. Konaklama katılımcıya aittir.

Öğle yemeği ücrete dahil değildir. Katılımcıya aittir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi kontenjanla sınırlıdır dolması halinde kayıtlar kapatılacaktır.

Not: Temel Çevre Eğitimi ve Çevre Mevzuatı Eğitim Ders Notları 13 Mart 2020 tarihinden itibaren
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yayımlanacak olup, katılımcılara ayrıca ders notu ve doküman verilmeyecektir.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Oda dediğinde itibar görmüyorsa CMnet olarak birleşip bir platform adı altında bu duruma çözüm arayalım. hadi kimyacıları anlıyorum da veterinerin çevre görevliliği ile alakası nedir ki, bir yetkili bana bu durumu açıklayıversin. her açıdan düşünüyorum aklım almıyor.
 
Arkadaşlar çok özür dilerim biraz argo olacak belki ama "Osuranın karşısında s.çmazsan totosu yok derler" diye bir söz var.. Bir şekilde sesimizi duyurmalıyız.. Twitter, CİMER vs. ortak bir şeyler yapmamız lazım.. İyice yerin dibine sokacaklar bu gidişle ve eğitimlerin devamı gelecek gibi..
[automerge]1582181717[/automerge]
Ayrıca; benim de mavi ekoseli ceketim var ama başbakan olamıyorum :(
 
Merhabalar, rica etsem biri duyurunun kaynağını link olarak paylaşabilir mi?
Cimer'e yazdım fakat bir yerlere başvuru yapabilmek adına kaynağa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ve sitede duyuruyu bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
CİMER'den ortak bir metin mi paylaşsak hep birlikte aynı yazı giderse daha etkili olur diye düşünüyorum, dilekçesi güzel bir arkadaş metin hazırlayabilirse faydalı olur.
 
katılıyorum oda kendi keyfinde ortak bir metin halinde bireysel başvurular dikkat çekebilir.
 
Dediklerinizin hepsine katılıyorum. Ek olarak , çevre danışmanlık firmalarından mı ibaret Çevre Mühendisliği ? Aslında değil ama Çevre Mühendislerinin "Çevre Danışmanlık sektöründe yoğun olması olağan bir durum. Ancak bunun sulandırılması , diğer bölümlerden de bu belgeyi alıp çalışmaları adil değil , Danışmanlık firmasında çalışan kişinin çevre görevlisi belgesi olmamalı . Çevre Mühendisi çalışabilir ve yeterlilik alabilir olmalıdır. Diğer sektörlerde olmayışımızın temel sebebi de ülkenin ve zihniyetinin "çevre" odaklı olmayışıdır. Çevre Mühendislerinin arıtma, katı atık, yenilenebilir enerji , laboratuvar vb sektörlerde desteklenmemesinden kaynaklanıyor. Adında Çevre geçen bir bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda bile "Çevre Mühendisleri" doğru düzgün iş bulamıyor .( En son 12 atama yapıldı.) Çevre üzerine bir yatırım yok , devasa çevre projeleri hep Avrupa hibeleri ile destekleniyor. Devasa arıtma tesisleri , içme suları , katı atık tesisleri vs. Belediyelerde Çevre üzerine o kadar alan varken belediyeler Çevre Mühendisi almıyor, İnşaat Mühendisleriyle dolduruyorlar belediyeleri , Özel sektörde arıtma işi yapan firmalar , Çevre Mühendisi çalıştırıyor ama nüfusu 15 milyon olup sanayisi devasa olan İstanbul'da bile yüzlerce fabrika, işletme vb yerlerin arıtma tesisi yok ? 15 ilçesi olup her ilçede bir arıtma yapması gereken bazı iller var , her arıtmaya bir Çevre Mühendisi bakması gerekirken , yapılmıyor . Bunun ehemmiyetini ya odalar anlatamıyor ya da biz kendi ayağımıza sıkıyoruz. Bu normal bir durum değil . En ufak bir ihalede bile hemen "İnşaat Mühendisi" etiketi yapıştıran devlet kurumları , bizle alakalı ihalelerde bile "İnşaat ve Çevre Mühendisi" diyor. Eğer bu mesleği icra ediyorsak , gerçekten bunları dillendiren kişilerin olması gerekir. Ama yok ona dokunur ,buna dokunur böyle yazmayalım böyle konuşmayalım derlerse işimiz yaş . En son üye olduğum gruptan bile bu sebepten ayrıldım , kimse ses çıkarmıyor ,ona buna dokunur diye eleştiri bile yapılmıyor . Mücadele edilmeden olmaz ,olmayacaktır da.
Verilen emekleri göz ardı etmiyorum ama neden ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ? Hayatın içindeki Mühendislik nasıl oluyor da bu kadar sönük kalıyor. Bunu Ankara'da olan Genel Merkezin meclisten , sivil toplum kuruluşlarından , partilerden destek alması gerekir. Ayrım yapmadan arkasına birilerini almalıdır artık . İşsizlik bir bizde yok ama okuduğumuz meslek, yapacağımız işler halkları, doğayı , hayvanı , bitkiyi , suyu , toprağı ve herşeyi ilgilendiriyor . Bunun farkında olması gerekir herkesin .
 
Son düzenleme:
Ben bunu paylaştım diye hakkımda soruşturma bile açtılar :) O yüzden dikkatli olun
 
aynı fikirdeyim. bir de zaten bir sürü meslekten insan parasını verip belge alıp çevre görevlisi olabiliyordu yanlış mıyım? ek olarak sanırım tecrübe aranıyordu. Baran Bozoğlu çevre mühendisleri için istenen belge ücretini kaldırtmıştı. eksik veya yanlış biliyor olabilirim, üzerine basarak diyeyim ama bu olay zaten vardı ve bunu bu şekilde ortaya atmak, hani ilk defa oluyormuş gibi, ilginç...
 
CİMER DEN GELEN CEVAP :)

BELGELENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

30.07.2019 tarih ve 30847 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "ÇEVRE YÖNETİMİ HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK" in 6. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendinde “Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veterinerlik fakültelerinden mezun olanlardan, Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak temel çevre bilimleri ve çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemeler konusunda eğitime katılarak, düzenlenecek sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alarak başarılı olanlara, başvuru yapmaları halinde çevre görevlisi olarak çalışabilmeleri için verilir.” hükmü kapsamında diğer meslek gruplar için eğitim programı düzenlenerek, Çevre Yönetim Hizmetleri Yeterlik Belgesi verilmektedir. Verilen belge “yeterlik belgesi” olup, herhangi bir diplomaya eşdeğerliği yoktur. Dolayısıyla herhangi bir diploma yerine geçmeyip, herhangi bir diploma yerine de kullanılmamaktadır.
 
Yani diyor ki kapı gibi yönetmelik dururken siz hayırdır neyin şikayeti bu diyor. Aynısını kimyacılar odasıydı galiba bu maddeye atıfta bulunarak şikayet etmişlerdi eğitim açılması hakkında. Sonuç eğitim açıldı. Bende cimerden cevabı bekliyorum. Büyük ihtimalle aynı cevap gelecek.
 
İşin cevabı belli ilgili yönetmeliği okumanız yeterli, sağolsun bakanlık bu konunun cevabını 7. ayda verdi bizlere.
 
Kim açtı? Resmi yazılı belgeler varsa paylaşırsan sevinirim. Genel kurulda hesap soralım.
 
Üst