• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Başka Meslek Dallarına Çevre Görevlisi Eğitimi Açılıyor! 16-20 Mart 2020!

Ne desem, nasıl anlatsam bilemedim. Doğru duydunuz, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ dışındaki çalışanlara ÇEVRE GÖREVLİSİ eğitimi açılıyor. Hem de 1 ay sonra :) Hadi şimdi kutlayalım, "ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİ" ibaresini! Neyimize yarayacaksa...

-20200214170613.jpg

30/07/2019 tarih ve 30847 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin “Çevre Mühendisi ve Çevre Görevlisi Eğitimi ve Sınavı” başlıklı 12. Maddesi ikinci fıkrası “6 ıncı maddenin birinci fıkrasının ( c) bendi kapsamında yeterlik belgesi alacakların temel çevre bilimleri ve çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemeler konusunda yapılacak eğitim ve sınava katılmaları zorunludur. Bu sınavdan 100 üzerinden 70 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılır. Bu kişiler çevre görevlisi olarak çalışabilmeleri için çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesini almaya hak kazanır.” hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda; yapılması planlanan çevre görevlisi eğitimine “Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veterinerlik fakültelerinden mezun olanlar” katılım sağlayabileceklerdir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi; 16-17-18-19-20 Mart 2020 tarihlerinde Bakanlığımız Konferans Salonunda (Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu Dumlupınar Bulvarı 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara) düzenlenecektir.



Katılımcılar Eğitim bedeli olan 600 TL’yi (KDV Dahil) , Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesinin, TR87 0001 0016 7152 1264 1250 54 IBAN No ve 1671-52126412-5054 Hesap No’ lu T.C. Ziraat Bankası, Ümitköy /Ankara Şubesi; hesaba (EFT, havale, elden vb. yatırılabilir) (Eğitim materyalleri ve sarf malzemeleri bu ücrete dahildir) yatırdıktan sonra
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden 10 Mart 2020 tarihine kadar kayıt yaptırmakla mükelleftirler. Aksi takdirde ücret yatmış olsa dahi kayıtlar kabul edilmeyecektir.

Eğitim konaklamasızdır. Konaklama katılımcıya aittir.

Öğle yemeği ücrete dahil değildir. Katılımcıya aittir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi kontenjanla sınırlıdır dolması halinde kayıtlar kapatılacaktır.

Not: Temel Çevre Eğitimi ve Çevre Mevzuatı Eğitim Ders Notları 13 Mart 2020 tarihinden itibaren
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yayımlanacak olup, katılımcılara ayrıca ders notu ve doküman verilmeyecektir.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Ben son 1 yıldır yaptığımda taşlıyorlardı :) yok Kanun değişmiş, yok yönetmelikte Çevre Mühendisi geçmiş. Buyursunlar şimdi, oda 1 ay boyunca tepkisini göstersin. Sonra da Veteriner Çevre Görevlisi alımları başlasın. Biz de ilan açarız artık, danışmanlık hizmeti alanın firmasındaki hayvanlara bakmak ücretsiz diye.
 
Saçma sapan uygulamaya fırsat vermeyecek şekilde Kanun ve Yönetmeliğin değiştirilerek diğer mesleklere eğitim açılmasının önüne geçilmelidir.

Ayrıca, Bakanlıktan emekli olanlara sağlanan imtiyaz kaldırılmalıdır. İlgili mevzuatı kendileri hazırlıyor diye kendilerine ayrıcalık sağlama kötü alışkanlıklarından vazgeçmeliler.

Özel sektörde çalışmamış, çevre mühendislerinin halinden anlamayan kişilerin çoğunlukta olduğu mevzuat hazırlayıcı bir sistemde mesleğimizi de iç ediyorlar. Bazıları!

ve

Bu çevre görevlisi uygulamasına çanak tutan bazı danışmanlık firmaları... yazık!

Ticari doyumsuzlukları nedeniyle çevre görevlisinin yaygınlaşmasını isteyen çevre mühendisi işverenler de...
 
Son düzenleme:
E bunun arkasının geleceği zaten belliydi hocam :)

Bkz: Çevre görevlisi eğitiminin farklı meslek dallarına açılması

Artık dilekçe falan çözmez. Çünkü resmi olarak bir engel yok önlerinde. 2019 Yönetmeliğinde her şey açıktı. İmkanları var ve bu eğitim yapılıyor. Biz de maalesef o dönem itiraz ettiğimiz ile kalırız. Sevgili ÇMO üyesi arkadaşlarım umarım anlayışla karşılarlar ancak ben "bu bir zafer değil" dediğimde; Oda Başkanı tarafından engellendiğimde bunu dert etmemem gerektiğini öğrendim. Ben kendimi kurtardım, benden sonrakiler savaş versin. Köşemden izleyeceğim.
 
Bu konuda illa yapilabilecek birseyler vardir.. daha once farkli konularda yerinde ve zamaninda tepki ile basarilan isler var tabiki tercih sizin ben cevre gorevliligi yapmiyorum ancak meslektaslarin hakki icin elimden geleni yapmak isterim.
 
Gerçekten çok yazık Baran Bozoğlu'na buradan seslenmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta sonu Aydın, Muğla ve Denizli delege seçimleri için Muğla'ya gelmişti. Yıllarda başka meslek dallarına açılmadı, açılmayacak demişti. Odamıza desteğimiz her zaman tam birbirimize kenetlenip izin vermemeliyiz.
 
Üst