• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Başka Meslek Dallarına Çevre Görevlisi Eğitimi Açılıyor! 16-20 Mart 2020!

Ne desem, nasıl anlatsam bilemedim. Doğru duydunuz, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ dışındaki çalışanlara ÇEVRE GÖREVLİSİ eğitimi açılıyor. Hem de 1 ay sonra :) Hadi şimdi kutlayalım, "ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİ" ibaresini! Neyimize yarayacaksa...

-20200214170613.jpg

30/07/2019 tarih ve 30847 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin “Çevre Mühendisi ve Çevre Görevlisi Eğitimi ve Sınavı” başlıklı 12. Maddesi ikinci fıkrası “6 ıncı maddenin birinci fıkrasının ( c) bendi kapsamında yeterlik belgesi alacakların temel çevre bilimleri ve çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemeler konusunda yapılacak eğitim ve sınava katılmaları zorunludur. Bu sınavdan 100 üzerinden 70 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılır. Bu kişiler çevre görevlisi olarak çalışabilmeleri için çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesini almaya hak kazanır.” hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda; yapılması planlanan çevre görevlisi eğitimine “Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veterinerlik fakültelerinden mezun olanlar” katılım sağlayabileceklerdir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi; 16-17-18-19-20 Mart 2020 tarihlerinde Bakanlığımız Konferans Salonunda (Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu Dumlupınar Bulvarı 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara) düzenlenecektir.



Katılımcılar Eğitim bedeli olan 600 TL’yi (KDV Dahil) , Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesinin, TR87 0001 0016 7152 1264 1250 54 IBAN No ve 1671-52126412-5054 Hesap No’ lu T.C. Ziraat Bankası, Ümitköy /Ankara Şubesi; hesaba (EFT, havale, elden vb. yatırılabilir) (Eğitim materyalleri ve sarf malzemeleri bu ücrete dahildir) yatırdıktan sonra
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden 10 Mart 2020 tarihine kadar kayıt yaptırmakla mükelleftirler. Aksi takdirde ücret yatmış olsa dahi kayıtlar kabul edilmeyecektir.

Eğitim konaklamasızdır. Konaklama katılımcıya aittir.

Öğle yemeği ücrete dahil değildir. Katılımcıya aittir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi kontenjanla sınırlıdır dolması halinde kayıtlar kapatılacaktır.

Not: Temel Çevre Eğitimi ve Çevre Mevzuatı Eğitim Ders Notları 13 Mart 2020 tarihinden itibaren
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yayımlanacak olup, katılımcılara ayrıca ders notu ve doküman verilmeyecektir.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Sabah sabah şok geçirdim bunlar yakında nize eğitimi de geri getirirler.
[automerge]1581743438[/automerge]
Yazıları okuduğumda dileyen herkes katılsın der gibi konaklama ücreti yok öğle yemeği ücreti yok eğitim almak sadece ve sadece 600 tl sloganını gördüm.
 
=) cok ıyı bravo aferın devam boyle devam
[automerge]1581747697[/automerge]
:mad:
[automerge]1581747772[/automerge]
1 ay egıtıme katılıp makine muhendısı ınsaat muhendısı kımya muhendısı olmak ıstıyoruz bızde nasılsa ortak derslerde var bır meslege ancak bu kadar zulm edılır yazık
 
Son düzenleme:
Yazıklar olsun! Dünya kadar işsiz Çevre Mühendisi varken, kendi mesleğini yapamayıp başka işlerde ekmek kazanmaya çalışan varken bu kadar mesleğe bu belgeyi açmak ihanettir. Ne meslekte ne odada ne başkanda vasıf ve tanımlama kalmamıştır. Ele ayağa düşürdüler herşeyi rezil ettiler.
Yakında şu da olursa şaşırmam; 500 ₺ farkla Çevre Görevlisi Belgesi yanında Çevre Mühendisi diploması da ister misiniz ?
 
Yönetmelikte çevre görevlisi ibaresi olsa ne olur? çevre mühendisi ibaresi olsa ne olur? Başka meslek grupları için eğitim verilse ne olur, verilmese ne olur? Çevre Mühendisliğini, çevre danışmanlığından ibaret hale gelmesi, evrak mühendisliği durumunu alması eleştirilmiyor ya da bununla alakalı olarak her hangi bir ses çıkmıyor ama başka bir sektörden kişiler bununla alakalı olarak eğitim alıp, iş yapılabilir hale gelince kıyamet kopuyor. Katı atık düzenli depolama tesislerinde, geri kazanım tesislerinde, içmesuyu arıtma tesislerinde, çevre analiz firmalarında,biyoenerji tesislerinde çevre mühendisi çalıştırılmasının zorunlu hale getirilmesi ile ilgili olarak kimseden ses çıkıyor mu? Buradaki işler çevre mühendisliği işi değil mi? Buradaki mesleki hakların kayıp olması göz ardı edilebilir işler mi ki başka mesleklerin, çevre danışmanlık(çevre mevzuatı) ile alakalı eğitim açıldığında zorunuza gidiyor. İsg ile çevre mühendisliği aynı işler değil. Ama fabrikalarda, laboratuvarlarda, danışmanlıklarda bir arada yapılabilir hale getiren, çevre mühendisi demek isg uzmanına denk dedirten bizleriz. Bakanlıkta, sektörde diğer meslek dallarından çalışanlar olduğu sürece meslek dışı kişilerin eğitim alma durumu devam edecektir. Bu eğitim ve ünvan konusunun eleştirilmesinden önce, tüm çevre yönetmeliklerindeki teknik hataların kaldırılmasına yönelik mücadele vermek gerekir. Meslekte neden çevre teknikerini kullanamadığımızı sorgulamamız gerekir. Çevre izin lisans yönetmeliğinin neden üretim kapasitesine göre değil de kirletici kaynağı ve miktarına göre olmadığını tartışmıyoruz ama bir başka meslek grubunun çevre görevlisi işinde eğitim almasını tartışıyoruz. Eğer meslek mevzuat üzerine dayalı eğitim ile elden gidebiliyorsa zaten ortada böyle bir mühendislik dalının olması hatadır. Böyle bir mesleğe ihtiyaç yok demektir. Sonuç olarak söz konusu durum sarı kızın hikayesidir.
 
Odanın bir işe yaramadığını yeniden gördük. Yönetmeliğin değişmesi bizler için hiçbir anlam ifade etmiyordu. O günlerde de ifade etmiştim. Çevre mühendisini koruyan hiçbir olumlu ifade yoktu. Oda başkanıda eleştirime cevap olarak “zamanında çevre görevlisi belgeni alırken ne zorluklar yaşadığını unuttun mu “dedi. Ben zaten çevre mühendisiyim sınava, eğitime ve belgeye ihtiyacım yok çünkü ben mesleğimi yapacağım. Şimdi; benim 4yıllık eğitimimi yine hiçe sayan bir haber alıyorum. Umarım işe alımlarda sadece çevre mühendisi alırlar. İş yeri olan arkadaşlar sizler ÇEVRE MÜHENDİSİ alın. Çalışanlar arkadaşlar sizlerde patronunuza ya da müdürünüze ÇEVRE MÜHENDİSİ alınması konusunda baskı yapın. Biz bize ancak bu şekilde destek olup, mesleğimizi koruyabiliriz.

Ya da 600 tl ye bende veteriner olayım.
 
Daha önce duyurusu olmasına rağmen yaklaşık 1,5 yıl önce de eğitim açılmıştı . Yapılan girişimler sonucunda kapatıldı . Neden tekrar olmasın
 
Tek kelime bu duruma gelen, getiren, sinsice 4 gözle bekleyen kim varsa allah cezasını versin. Cem hocamın dediği gibi ben köşeden izleyeceğim belki ama aklım bu olayı asla almıyor. Bende 3 günlük eğitim ile inşaat mühendisi olmak istiyorum. O imkanı da lütfen bize tanısınlar. Sonuçta çok dersimiz birebir eşit tutuldu, ortak aldık. Veteriner,kimyager, biyolog, jeolog atanamayan-iş bulamayan kim varsa madem çevre mühendisi olabiliyor, mühendis ünvanına sahip kişiler neden farklı mühendislik dallarına geçemesin ki ?
 
Yıldız merhaba, twitterdan sesimizi duyurmayla olacak iş değil. Odadan yetkili birisinin gidip daha üst kademeden biri ile konuşarak çözeceği bir iş. Bu üst kademe dediğim Cumhurbaşkanı da dahil. Bakanlık bile bu saatten sonra bu eğitim olayını geri çekemez. Biz birlik beraberlik içerisinde hareket edelim diyoruz ama oda olarak bunu başaramıyoruz. Şunu da söyleyeyim; Cmnet olarak birleştirdiğimizde neler yaptığımızı gördük. Slaven Bilic Türkiye'den gittikten sonra şu yorumu yapmıştı; Türkiye' de bilgisi olanın yetkisi yok, yetkisi olanın bilgisi yok. Kısaca durumun özeti bu.
 
Üst