• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Başka Meslek Dallarına Çevre Görevlisi Eğitimi Açılıyor! 16-20 Mart 2020!

Ne desem, nasıl anlatsam bilemedim. Doğru duydunuz, ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ dışındaki çalışanlara ÇEVRE GÖREVLİSİ eğitimi açılıyor. Hem de 1 ay sonra :) Hadi şimdi kutlayalım, "ÇEVRE GÖREVLİSİ DEĞİL ÇEVRE MÜHENDİSİ" ibaresini! Neyimize yarayacaksa...

-20200214170613.jpg

30/07/2019 tarih ve 30847 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin “Çevre Mühendisi ve Çevre Görevlisi Eğitimi ve Sınavı” başlıklı 12. Maddesi ikinci fıkrası “6 ıncı maddenin birinci fıkrasının ( c) bendi kapsamında yeterlik belgesi alacakların temel çevre bilimleri ve çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemeler konusunda yapılacak eğitim ve sınava katılmaları zorunludur. Bu sınavdan 100 üzerinden 70 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılır. Bu kişiler çevre görevlisi olarak çalışabilmeleri için çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesini almaya hak kazanır.” hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda; yapılması planlanan çevre görevlisi eğitimine “Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veterinerlik fakültelerinden mezun olanlar” katılım sağlayabileceklerdir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi; 16-17-18-19-20 Mart 2020 tarihlerinde Bakanlığımız Konferans Salonunda (Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu Dumlupınar Bulvarı 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara) düzenlenecektir.



Katılımcılar Eğitim bedeli olan 600 TL’yi (KDV Dahil) , Türkiye Çevre Koruma Vakfı İktisadi İşletmesinin, TR87 0001 0016 7152 1264 1250 54 IBAN No ve 1671-52126412-5054 Hesap No’ lu T.C. Ziraat Bankası, Ümitköy /Ankara Şubesi; hesaba (EFT, havale, elden vb. yatırılabilir) (Eğitim materyalleri ve sarf malzemeleri bu ücrete dahildir) yatırdıktan sonra
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden 10 Mart 2020 tarihine kadar kayıt yaptırmakla mükelleftirler. Aksi takdirde ücret yatmış olsa dahi kayıtlar kabul edilmeyecektir.

Eğitim konaklamasızdır. Konaklama katılımcıya aittir.

Öğle yemeği ücrete dahil değildir. Katılımcıya aittir.

Çevre Görevlisi Aday Eğitimi kontenjanla sınırlıdır dolması halinde kayıtlar kapatılacaktır.

Not: Temel Çevre Eğitimi ve Çevre Mevzuatı Eğitim Ders Notları 13 Mart 2020 tarihinden itibaren
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yayımlanacak olup, katılımcılara ayrıca ders notu ve doküman verilmeyecektir.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Böyle bi şeye neden gerek duyuyor bakanlık çok popüler bir meslekte değil iş imkanı da az yeteri kadar mezun da var gerçekten amaç ne anlayabilmiş değilim
 
Belki acil işe girmesi gerken tandıklar vardır :D Tırnak içinde cevap verilmiş öyle yazayım farklı meslek gruplarından işi hazır olan ama belgesi olmayan eş dost varsa “yeterlik belgesi” aldıralım size açalım eğitimi sorun değil sonrası kolay işiniz hazır şu belgeyi alın “ referanslar ” zaten hazır:D herşey olabilir şu dönemde alınan kararlara güvenemiyorum işe alınacak bir kaç kişi için bile açılmış olabilir eğitim
 
Oda Bir seçenek ama 20.02.2020 de çıkan Dip Taraması Genelgesine ait yönetmelikte

"madde 11 - İzleme ve Raporlama
İzleme raporları Çevre Yönetim Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında yetkilendirilmiş ve dip tarama ve boşaltım konularında bakanlık veya bakanlıkça görevlendirilen bilimsel kurum/kuurluşlarca düzenlenecek eğitim almış çevre görevlileri veya bu personeli bulunduran çevre danışmanlık firmaları tarafından hazırlanır." ibaresi bulunuyor. Yönetmeliğin çıkmasının ardından çevre görevlisi eğitimi açılıyor.
 
@Maunvan bahsedilen eğitim çevre görevlisi eğitimi değil. Yeterlik uygulamasına girdiğinizde karşınıza çıkacak olan; Dip Taraması Yönetmeliği ile ilgili eğitim. Hatta alımlar kapandı diye hatırlıyorum.

Dip Taraması Eğitimi.jpg
 
Merhaba arkadaşlar, ÇMO Antalya şubesinin konu hakkında paylaşımı aşağıdaki gibidir. Şube olarak güzel çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. Paylaşımı göremeyenler için ayrıca paylaşmak istedim.
 

Ekli dosyalar

  • 7e34b6af-4aa1-4d7d-8200-95da9e78fd94.JPG
    7e34b6af-4aa1-4d7d-8200-95da9e78fd94.JPG
    144.1 KB · Görüntüleme: 67
  • 5345526a-138c-4419-a5a9-c5b63d202f77.JPG
    5345526a-138c-4419-a5a9-c5b63d202f77.JPG
    126.6 KB · Görüntüleme: 65
Arkadaşlar sabah sabah tekrar hatırlatıp moralinizi bozmak istemezdim. CİMER den gelen cevabı paylaşıyorum. Her yazan kişiye kopyala yapıştır yapmışlar

CİMER CEVABI.jpg
 
16-20 Mart 2020 tarihinde Bakanlığımız Konferans salonunda yapılacak olan Çevre Görevlisi Eğitimi görülen lüzum üzerine ileri bir tarihe ertelenmiştir.

  • Eğitim iptal olmamış yalnızca ertelenmiştir iptal söz konusu değildir.
  • Eğitimin tarihi ilerleyen zamanlarda internet sitesinde yayınlanacaktır,takip ediniz.
galiba virusdan dolayı erteleme olmuş online olarak yine devam ediyor.
 
O tarihe uçak&otobüs bileti almış olanlar mağdur olacak. Yazık günah. Bari online eğitim yapsınlar yine, nasılsa sunumları okuyup okuyup geçiyorlardı. Sınav için Ankara'ya davet ederlerdi tekrar.
 
Cimerden başvuru yetmez, Twitterdan TT olmak da yetmez. Cimeri otomatikleştirmişler lise mezunu belki sekreter cevaplayıp geçiyor masabaşında. Twitter ise yeterli değil. Radyoda TV'de youtubeda ve bakanlara milletvekillerini rahatsız edecek şekilde söylememiz lazım. Birileri rahatsız olsun. Geçiştirmesin. Yoksa geleceğimiz rahat görünmüyor. Bakan danışmanı, müsteşar, çevre mühendisi milletvekili, çevre konularından anlayan bakan danışmanını ikna etmeliyiz. Gazete yazılarıyla TV, radyo yayınlarıyla güç birliği şart.
 
Değerli meslektaşlarımız;
ÇMO İzmir Şube olarak Çevre Görevlisi Değil Çevre Mühendisiyiz diyerek yürüttüğümüz mücadeleden başından beri vazgeçmedik, Olağanüstü koşullarda mücadele ettiğimiz bu günlerde de mesleki mücadelemizden de vageçmiyoruz..

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak; Mesleki uzmanlığımızın,mühendislik eğitimimizin bir kaç günlük eğitimle baska disiplinlere açılması,çevre ve halk sağlığının tehlikeye atılması yanlışlığından bir an önce dönülmesi için yaptığımız çağrıyı tekrarlıyoruz..

Bu süreçte vazgeçmeden, yılmadan, tepkileri büyüterek, hep birlikte güçlendirmek ve Bakanlığın eğitimin iptali için çevre mühendislerinin yeterliliği ve gücünü göstermek önemlidir.

Bu mücadele yalnızca Çevre Mühendislerinin mücadelesi değildir.

Bu Mücadele Üniversitelerimizde aldığımız 4 yıllık mühendislik eğitimi elde ettiğimiz diplomalarımızın mücadelesidir. Herhangi bir uzman meslek disiplininin,eğitiminin, diplomasının 3-5 günlük bir eğitim ile içinin boşaltılmaması mücadelesidir.

Mühendislik Eğitiminin görevli kavramı ile meslek alanlarımızın itibarsızlaştırılmaması, görevli,danışmanlık vb. kavramlar ile mesleki hizmet kalitesinin, niteliğinin, çalışma koşullarının niteliksizleştirilmesine yönelik bir mücadeledir.

Diplomalarımızın Eğitim ticaretine, rantına alet edilmemesi mücadelesidir.

Çevre Görevlisi Mücadelesi ile bugün Çevre Görevlisi kavramı karşımıza çıkan anlayışın ilerleyen süreçlerde İnşaat görevlisi, makine görevlisi, tıp görevlisi, hukuk görevlisi vb. kavramlara da dönüşmemesi mücadelesidir.

Dolayısı ile bu mücadele aslında tüm meslek alanları için bir hak mücadelesidir.. Bu nedenle bu eğitime katılmayı düşünen meslek disiplinlerine,mesleki uzmanlık ve mesleki hakları bir kez daha hatırlatıyoruz..Mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz.

Tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve sağlıklı bir çevre yönetimi hizmeti almak isteyen yurttaşlarımızı, mücadelemizi birlikte büyütmeye davet ediyoruz.

Hep birlikte örgütlü bir mücadele ile kazanabiliriz..Her destek bu mücadele çok önemlidir, mesleğimizi ve çalışmalarımızı büyütür..
Çevre Görevlisi Değil Çevre Mühendisiyiz..

Şubemizin Duyuru metni ektedir. İlgili bağlantı ve dilekçe örneğine (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) bağlantısından ulaşabilirsiniz.


Değerli Üyemiz,

Şubemiz tarafından "Çevre Görevlisi" tanımının Çevre Kanunu ve ilgili mevzuatta "Çevre Mühendisi" olarak düzenlenmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 16-20 Mart 2020 tarihlerinde açılacağı duyurulan "Çevre Görevlisi Eğitimi" nin iptali ile ilgili olarak dilekçe kampanyası başlatılmıştır.Üyelerimiz tarafından Bakanlığa bireysel başvuruların yapılabilmesi için hazırlanan dilekçe örneği ekte yer almaktadır. Tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı meslek mücadelemizi birlikte büyütmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla.



TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Devlet Yolu (Dumlupınar Bulvarı) 9. km. No: 278 Çankaya / Ankara



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Faks: 0 (312) 419 21 92


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • 1585520591957.png
    1585520591957.png
    26 KB · Görüntüleme: 11
bıyolojı mezunu kımya mezunu veterıner v.s arkadaslarımız yanlıs anlamasın ama sızın bır sertıfıkayla yaptıgınız meslegı ve bu meslegın gercek sahıplerı işssiz kalıyorsa çok buyuk yanlıs var demekkı kımyacı kımyacılık yapsın bıyolojı mezunu bıyolojı ısını yapsın.
 
haklısınız fakat bir çok mühendisler de dahil bunda çevre mühendisleri de var İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI yapmaması lazım nasılsa başka işler yapıyor isek onlarda bu hakkı kullanıyor doğal olarak
 
Üst