• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bastır parayı al sertifikayı

Mahmut Cimşit

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Aralık 2010
Şehir
Kocaeli
Firma
MAKİNE İHTİSAS OSB
Çevre Mühendisi almayan Çevre Bakanlığı ve şehircilik bakanlığı, özel sektörde “danışmanlık” yapmak isteyen çevre mühendislerini de adeta “haraca” bağladı. Çevre mühendislerinin özel sektörde “çevre görevlisi” belgesi alması zorunluluğu getiren bakanlık, sertifika verme yetkisini de kendi bünyesindeki vakfın “tekeline” verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özel sektörde “danışmanlık” yapmak isteyen mühendislik mezunlarına yönelik başlattığı “çevre görevlisi sertifikası” programıyla, işsiz gençlerin üzerinden milyonlar kazanıyor. Çevre mühendislerinin dahi özel sektörde danışmanlık yapabilmeleri için “çevre görevlisi” belgesi alması zorunluluğu getiren bakanlık, sertifika verme yetkisini de kendi bünyesindeki vakfın “tekeline” verdi. Bu yıl toplam 2 bin 122 kişi, en az 700 TL’den çevre görevlisi eğitimi alırken, Bakanlık en basit hesapla mühendislerin üzerinden 1.5 milyon kazandı. Çevre mühendisi atamasını Türkiye genelinde yalnızca 12 ile sınırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iş bulma olanakları zor olan mühendiselere bir engel daha koydu. Çevre mühendislerinin özel sektörde en çok istihdam edildiği “danışmanlık”ta iş bulabilmeleri için “çevre görevlisi” belgesi alma zorunluluğu var. Belgesi olmayan mühendisler özel sektörde iş bulabilmek için bakanlık müsteşarı Mustafa Öztürk’ün başkan olduğu Türkiye Çevre Koruma Vakfı’ndan “çevre görevlisi sertifikası”almak zorunda.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı rakamlarına göre 2014 Nisan, Ekim ve Kasım aylarında gerçekleşen 3 eğitim programında toplam 2 bin 122 kişi çevre görevlisi eğitimi aldı. Son olarak Antalya’da beş yıldızlı bir otelde gerçekleşen eğitimde bin kişi, kişibaşı 700 TL’den eğitim aldı. Bakanlık, bu sertifika programıyla bir yılda 1.5 milyon’a yakın para kazandı. Direk bakanlık personli tarafından verilen eğitimlerde, eğitimcilere ayrıca para ödenmezken ulaşım ve konuklamaları bakanlık tarafından karşılanıyor. ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu, çevre görevlisi eğitimlerine tüm mühendislik dallarının başvurabildiğini kaydetti. Diğerlerinin eğitime sınavla alındığını, çevre mühendisiliği bölümü mezunlarına ise yönetmelik öğretildiğini dile getiren Bozoğlu şunları kaydetti: “Bizim 4 yılda aldığımız eğitimi 1 haftada verdiklerini iddia ediyorlar. Müsteşar başvuranların yüzde 83’ünün çevre mühendisi olduğunu açıkladı. Ancak işsizlik sıkıntısı nedeniyle bir süre sonra bu oran değişecek. 1 haftalık çevre eğitimi alanlar da işe girdiğinde yalnızca kayıt işlerine bakacaklar.”

Firmalarda “danışman” olabilmek için getirilen “çevre görevlisi” şartının kaldırılması için kanun teklifi hazırladıklarını ve yakında Meclis’teki tüm partilerle görüşeceklerini söyleyen Bozoğlu,“İmza atmayan partiler çevre mühendislerinden oy alamayacaklar” diye konuştu.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Fırsatlardan istifade diye buna denir 1,5 milyon para ohh ne güzel.. Çevre Mühendislerine iş istihdamı icin bir belgeyle insaat muhendisi yapsinlar bizi 3bin lira para veririm işsiz olmama ragmen..
 
"Sayın Başkana atfen"

1- TÜÇEV sertifika vermiyor, TÜÇEV organizasyon yapıyor... ikisi arasındaki farkı anlayabiliyor musunuz ?

2- 1.5 milyon kazandı değiniz tutar, katılımcılardan alınan toplam miktardır. Bu hesap mantığı ile kesinlikle "uzmanlık"! kadronuzu bırakıp ticarete atılmayın aman ha!!!

3- Çevre Mühendisliği lisans eğitimi "mühendislik eğitimi" için vardır. Sizin de kişisel sayfanızda Bakanlıkta verdiğinizi belirtiğiniz "çevre mevzuatı ve çevre denetimi" eğitimi için değil...(herhalde Bakanlıkta verdiğiniz eğitimlerde Bakanlık personeline çevre mühendisi olanlar salonu terketsin onlar için eğitime ne gerek var falan demişsinizdir !!!!)

5- Bu eğitimler (verilmeli mi verilmemeli mi tartışması bir yana) ihale yolu ile herhangi bir firmaya verilseydi eleştiriniz ne olacaktı? "Çevre Mühendislerine yandaş firma sertifika veriyor 1.5 milyon kazanıyor" şeklinde değil mi? (Nasıl bildim itiraf edin :D)

4- Bu arada oda olarak verdiğiniz eğitimlerin ücretleri ne kadar acaba ?

5- Birde yeri gelmişken, ben lisans eğitimimde gürültü dersi almıştım. Bakanlığın gürültü sertifikasyonuna neden karşı çıkmıyorsunuz acaba? Karşı çıkmak bir yana oda olarak bu eğitimlerle ilgili neden yetki aldınız ve eğitim düzenliyorsunuz ?

6- Ölümüne muhalefet anlayışınızla çevre mühendislerine en büyük zararı oda olarak verdiğinizi, bulunduğunuz makam ve çevre mühendisleri ile alakası olmayan konularda taraf olarak meslektaşlarınıza ihanet ettiğinizi, bu tutumunuz yüzünden toplum nezdinde de mesleğin ve meslektaşlarınızın yanlış algılandığını... ne zaman anlayacaksınız? (ya da zaten biliyorsunuz bunları da ne zaman itiraf edeceksiniz acaba?)

Uzatmak mümkün ama PESSS diyorum artık PEESSSS.

Evet sivil toplum kuruluşları iktidarın yanlışlarını söylemeli. Sorunlara kendi çözüm önerilerini getirmeli elbette. Bu sivil toplum örgütü bir meslek kuruluşu ise bunları yaparken ilk önce meslektaşları orijininde meseleye yaklaşmalı.... bunların hepsine eyvallah.

Ama yeter... sizler "mesleğin ve meslektaşlarınızın" haklı davalarını ideolojik saplantılarınıza meze yapıp, çözümü mümkün meselelerin de çözülmemesi için gayret sarf ediyorsunuz. Buna hakkınız yok... ANLAYIN ARTIK
 
Üst