• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bazı tehlikesiz atıkların kontrolü tebliğine göre

Erkan Karakaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ekim 2009
Firma
MARE ÇEVRE
Arkadaşlar Firma olarak tehlikesiz atkların kont. tebliğine göre toplama ayırma lisansı aldık, firmalardan alacağımız tehlikeli atıklar ile ilgili olarak bir form doldurmamız gerekiyor mu ( UATF ) gibi , yoksa sadece irsaliye ile mi alacağız yardımlarınızı beklyorum teşekkür ederim
 
tehlikeli almayacağız zaten, ilk defa tehlıkesiz atık alacağız, bu yanlıs anlasılmasın firmamızda TAT yok, TEhlikesiz atık toplama Ayırma lisansı var( hurda metal gibi atıkları toplamak ıcın aldık ) fakat ilk defa alıancağı icin Tehlıkeli atıklardaki gibi bir formu dolduruyoruz, yoksa sadece irsalıye ile mi alıyoruz.
 
ilk yazınızda tehlikeli demişsiniz ondan şaşırdım. tehlikesiz atık toplama ayırma lisansını biliyorum. bizde şuan bu konuda çalışmadayız. sadece irsaliye ve fatura yeterli diye biliyorum.
 
bende oyle bılıyorm ama bunun ıcın cevre ve sehırcılıgın atık ambalaj sıstemı var oraya bıldırım yapıyor muyuz onu bılmıyorum... bunu acıklayacak bırıde yok o yuzden merak edıyorum.
 
atık ambalaj sistemi sadece ambalaj atıkları için. tehlikesiz atıkları oradan bildirmek doğru olmaz. akü geçici depolamamızda var. mesela onun için giriş çıkış tabloları yapıp aylık gönderiyorum. tehlikesiz atıklar içinde belki aynı şekilde olabilir. gfb onaylandıktan sonra bu bildirimlerle ilgili (nasıl yapacağımızla ilgili) bakanlıktan yazı geliyor. bu konuyla ilgili size bir yazı gelmedimi?
 
bazı tehlikesiz atıkları icin aldığımız lisansı il çevre ve şehircilik verdiği icin herhangibi bir şifre veya başka birsey vermediler, bende aylık olarak bir kütle balans tablosu hazırlayacağım kendıme oyle heray göndereceğim başka yapacağımiz birsey yok,
 
erkan bey doğru sadece kütle denge tablosu hazırlamanız gerekli aylık ki bunuda geri kazanımınız olmadığı için yapmakla yükümlü değilsiniz.Toplama yaırma için fatura ve sevk irsaliyesi yetiyor.
 
tehlikesiz atık beyan sistemi daha kullanıma açılmadı açıldığı zaman raporla gönderim yapılacaktır.
 
Tehlikesiz atık ve metal hurda toplama-ayırma tesisi için İl Çevre'den belge almak istiyoruz. Bunun için tesis alanı için m2 sınırlaması bulunuyor mu ?
Bir de bu tesis için izni, ömrünü tamamlamış araçların geçici depo sahasına alabilir miyiz ? Yani yer olarak orasını göstermemizde bir sakınca var mıdır ?
 
Toplama ayırma lisansı olduğundan bir m2 sınırlaması yok. O yüzden başvuru yapabilirsiniz. 2. sorunuz içinde benim bildiğim kadarıyla yanlız tam emin değilim. Farklı kapı girişlerinin olması gerekiyor. Normalde aynı yerde farklı işler yapılmaz diye biliyorum.
 
Balıkesirdeyim,burda çok fazla lisans müracaatı ve denetim sıklığı olmadığı için İl Çevreye yapılan müracaatlarda memnun olup,( :) ) daha da teşvik ediyorlar ; eksik olmasınlar. !
 
Toplama Ayırma tesisi lisans başvurusunda olması gereken belgeleri yazabilir misiniz?
Yönetmelik tesisin sahip olması gereken fiziksel özellik olarak sadece beton geçirimsiz zemin diye belirtmiş İÇŞM 'ye verilmesi gereken evraklar ne olmalıdır Metaller için Radyasyondan Ölçümü ve Korunma sertifikası aldım.Bir adet mobil radyasyon ölçüm cihazı yetecek, sonra yapılması gereken aşamalarla ilgili bilgi verirseniz memnun olurum.
 
Merhabalar bizde toplama ayırma tesisi için lisans almayı düşünüyoruz. radyasyon ölçüm cihazını ve Metaller için Radyasyondan Ölçümü ve Korunma sertifikasını yalnızca TAEK'ten mi temin edebiliriz.Temin edebileceğimiz başka bir yer varmı?
 
Üst