• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Büyük kaza önleme politikası

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Merhaba arkadaşlar,
Seveso bildirimi yaptığımda "alt seviyeli kuruluş" sınıfına girdik. Alt seviyeli kuruluşlar da BKÖP hazırlamak zorunda. İnternet ortamında araştırdım. Eğitim slaytları çıkıyor. Ancak pek de açıklayıcı değil. Elinde BKÖP ile ilgili örneği olan var mı? Paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.
 
İiyi günler arkadaşlar elinizde yapmış oldugunuz veya bulmuş oldugunuz bir büyük endüstiriyel kaza önleme politikası mevcut mudur?

BEKÖP taslak çalışması yok yönetmelikteki kriterleri biliyorum. ama yapılmış bir taslak mevcut mudur?
 
Benim anlamadığım, Çevre İl Md. lüğünü arayıp sordum, benim tesisim yönetmelikteki sınırların altında kalıyor dedim. Bildirim yapacak mıyım yine de diye sordum. Hayır dedi, o durumda bir şey bildirmene gerek yok dedi ilgili görevli.
Bakanlığı aramış bir arkadaşım, benzerini o sormuş, siz yine bildirim yapın da biz bilelim altta kaldığınız gibi cevap vermişler.
Şimdi Tarık sen de BKÖP hazırlanacakmış diyorsun :D Kafa allak bullak oldu :D
 
abi İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ndeki memurlara aldırma, danışmanlığını yaptığın tesis ne faaliyet yapıyor bilmiyorum ama benim bildiğim bildirim yaparsın kapsamdışı/alt seviyeli/üst seviyeli kuruluş çıkar. ona göre de istenen belgeler var. sen bildirim yaptıgında %90 kapsamdışı çıkarsın :D saygılar :p

bunlar da netten bulduğum bazı dokümanlar... belki senin de yapıp yapmayacağın hakkında kararını vermene yardımcı olur...
 

Ekli dosyalar

  • BKOP_Tupras.pdf
    853.4 KB · Görüntüleme: 851
  • bköp tez.pdf
    901.6 KB · Görüntüleme: 597
  • bköp-aysepinaraklan.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 628
  • bköp-buyuk-endustriyel-kazalarin-kontrolu.PDF
    1.8 MB · Görüntüleme: 578
seveso bildirimini hangi firmalar yapmalı bunun hakkında bi bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
 
Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmelik'e bakmanızı öneririm...
 

Ekli dosyalar

  • Buyuk endustriyel kazalarin onlenmesi hakkinda yonetmelik.pdf
    173.7 KB · Görüntüleme: 233
Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmelik gereği; Yönetmeliğin Ek I’inin Bölüm 1 ve Bölüm 2’sinde belirtilen kimyasal maddeleri bulunduran kuruluşlar seveso bildirimi yapmalıdır.
 
sanırım öyle bir taslak yok o yüzden bulamıyoruz.. sadece yönetmeliğin EK-3 teki bilgiler içerikte olacak olduğunu biliyorum taslak ile ilgili
 
taslak uluşturulamasının sebebi beköp fabrikalara göre değişiklik göstermisi sanırım. ama bununla ilgili bir taslak oluşturulup yayımlanması gerekmektedir.
 
31 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan
“BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK"

MADDE 1– 18/8/2010 tarihli ve 27676 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Diğer hükümleri 1/1/2014 tarihinde yürürlüğe girer

15 gün içinde nasıl hazırlayacağım telaşına kapılmışlar birileri hala olabilir :)
 
suanda bir ceza yaptırımı yok ama 2014 baslıyacak ölemiii

seveso bildiriminden seviyesini belirleyecez ve ona göre güvenlik raporu veya büyük kaza önleme politika belgesini belirleyecez 2014 e kadar süresi var dogrumu anlamısım
 
Özlem hanım, siz online.cevre.gov.tr 'den Seveso Bildiriminizi yaparsınız. Bildirim yaparken sistem otomatik sizi kapsam dışı veya alt/üst seviyeli kuruluş olduğunuzu belirliyor.

Fidan Hanım'ın da belirttiği gibi yönetmelik “b) Diğer hükümleri 1/1/2014 tarihinde yürürlüğe girer'' maddesi kapsamında değerlendirilir.
Siz beyanınızı yapın. BEKÖP veya Güvelik Raporu hazırlamak için 2014'e kadar vaktiniz var demektir ;)
 
Üst