• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Belediye ambalaj atık i̇haleleri ve atık kabul kodları

Gokhan D

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ekim 2021
Şehir
İstanbul
Firma
DECSYS DANIŞMANLIK
Merhabalar,
Belediyelerin Ambalaj Atıkları için çıktıkları ihalelere,

** Toplama Ayırma Belgesi olan (lisansı olmayan) ve 150101..150107 atık kodları olmayan firmalar girebilir mi?

Belediyelerden (mahalleler, kutulardan) çıkan atıklar genel olarak 15'li kodlar olduğu için şahsi görüşüm giremeyeceği yönünde ama görüşlerinizle yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gokhan DMerhabalar,

Belediye genelinde oluşan atıkların toplanması için firmanın lisansı olması gerekir. Zaten Belediye ihaleye çıkarken firmanın lisansının olması gerekir diye şart koşar. Bu tür ihaleler satıştan tarafından denetlenmektedir. Ayrıca konu ile ilgili Atık Yönetimi Yönetmeliği'nin 5. Maddesinin 8. Fıkrasında aşağıda yer alan ifade geçmektedir;​
Screenshot_20221124-173548_Chrome.jpg
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gokhan D
Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi kaldırıldı ve daha önce bu belgeyi alanlar geçerlilik süresine kadar kullanabilirler. Ayrıca ambalaj ifadesi tehlikesiz atık başlığı kapsamında değerlendirilecek. Hem tehlikesiz hem de ambalaj atığı almak isteyen toplama ayırma tesisleri tehlikesiz atık konulu lisans almak zorunda. 15'li kodlarda olmak zorunda.​
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gokhan D@Olgaç Sürmelihindi hocamında dediği gibi daha önce TAT belgesi alanlar belgedeki kodları lisans süresi sonuna kadar alabilirler. 15'li kodlarıda almak isterlerse başvuru yapıp GFB aşamasından başlayarak belgelerini bu şekilde yenileyebilir. Belediyelerin çıktığı ihaleler ambalaj atığı ihaleleri olduğu için 15'li kodlarınız olmadan girmeniz imkansız.
 
Üst