• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Belediyelerde portala tesis kaydetme sorunu ACİL

Nazan Şirin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Haziran 2009
Firma
KARABÜK BELEDİYESİ / SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ
Arkadaşlar merhaba, belediyenin kendisine ait aynı vergi numarasıyla çalıştırdığı iki tesis var bunlardan biri asfalt plent tesisi(EK 2) diğeri Atıksu Arıtma Tesisi (EK 1) dir. şu anda bende arıtma tesisi kayıtlıdır.gfb sini aldım çevre izni sürecindedir. aynı şekilde asfalt plentini için kendime tesisi ekleyemedim biri ek 1 diğer ek 2 olduğu için mi bu sorunu yaşadım. Yoksa aynı vergi numarsı altında faaliyet gösteren tesislere bir çevre görevlisi bakamıyormu bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
 
Bildiğim kadarıyla Ek1 de yer alan tesisiler için 2 çevre görevlisi bulundurmak veya çevre birimi kurmak lazım.Ek2 için 1 adet çevre görevlisi yetiyor.
 
hayri bey, benim bir tesisim ek 1 de ve kurumda tek çevre görevlisiyim ek 1 dekı tesısımle ılgılı bır sıkıntım yok ama sımdı ek 2 de yer alan asfalt tesisi için gfbye basvrmam lazım, birden fazla tesisi olan kurumlar her işletme için ayrı ayrı mı çevre görevlisimi istihdam edilmesi isteniyor acaba.
 
Ek 1 tesisleri için 1 değil 2 çevre görevlisi gerekli olduğunu biliyordum ama sizin durum biraz farklı galiba.Benim de eksik bildiğim bazı noktalar var sanırım.Bir araştıralım bakalım.
 
ya 1 çevre muh. daha alıp çevre birimi kurmalısınız yada her tesis için ayrı ayrı ek 2 de olanlara 1 çevre muh, ek 1 de olanlar için de 2 çevre müh istihdam etmelisiniz
 
keops; evet ama sizin dediğinize göre şu anda mevcut ek 1 deki tesis için 2 çevre görevlisi istihdam edimesi gerekiyor. ben şu anda bunu yaptım tek basıma zaten. bir yanlışlık olmasın ben yönetmelikte aynı vergi numarasına sahip tesisler için bir madde vardı ondan bahsediyorum . ek 1 in yanında ek 2 deki tesisin çevre izinleri işlemlerini yürütemiyormuyum?benzer sorunla karşılaşan yok mu?
 
benim bildiğim kadarıyla ek-1 e tabi tesisler için çevre yönetim birimi kurulması ya da çevre danışmanlık firmalarından çevre danışmanlık hizmeti alınması gerekiyor yani 1 çevre görevlisi yeterli değil. ek-2 ye tabi tesisler için de aynı vergi numarasına sahip tesislerde 1 çevre görevlisi yeterli bu şekilde biliyorum.
 
Üst