• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Belediyeleri arıtma tesisi yaptırma konusunda zorunlu tutan yönetmelik

Ceyda Kazancioglu Kaynar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mayıs 2011
Şehir
Amasya
Firma
Amasya Belediyesi
Merhabalar;
Belediyeleri atıksu arıtma tesislerini yapmalarını zorunlu tutan yönetmelik hangi yönetmelik acaba?
 
Cevap: Belediyeleri arıtma tesisi yaptırma konusunda zorunlu tutan yönetmelik

@Funda Saltıkmental friendly

Lakin su kirliliği kontrolü yönetmeliğinde net bir süre belirtmiyor ( yada ben okuyamadım :S ) sadece zorunlu olduğundan bahsediyor.
 
Cevap: Belediyeleri arıtma tesisi yaptırma konusunda zorunlu tutan yönetmelik

Geçici Madde 4 - Belediye ve organize sanayi bölgeleri alt yapı yönetimleri atıksu arıtma tesisi iş termin planlarını bu yönetmelik yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde hazırlayarak mülki amir kanalıyla Bakanlığa sunmak zorundadırlar. Arıtma tesisi olmayan ve inşaatına başlanmayan mevcut organize sanayi bölgeleri alt yapı yönetimleri ortak arıtma tesislerini iş termin planı onay tarihinden itibaren en geç bir yıl içerisinde arıtma tesisi inşaat ihalesini gerçekleştirmek ve takip eden üç yıl içerisinde de işletmeye almakla yükümlüdürler. Organize sanayii bölgesi içerisinde tehlikeli ve zararlı maddeler içeren atıksu deşarj eden tesisler derhal gerekli tedbirleri almakla yükümlüdürler.

Atıksu arıtma tesisi olmayan ve inşaatına başlamayan belediyeler; iş termin planı ve atık su arıtma tesislerini bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yapmakla yükümlü oldukları süreler aşağıda verilmiştir.

İş termin planı hazırlanması ve atıksu arıtma tesisi işletmeye alma için aşılmaması gereken süreler

Nüfus İş termin planı hazırlama, Atıksu arıtma tesisi işletmeye alma süresi Toplam süre

100 000 1 yıl 3 yıl 4 yıl
100 000 - 50 000 1 yıl 4 yıl 5 yıl
50 000 - 0 000 1 yıl 5 yıl 6 yıl
10 000 - 2000 1 yıl 6 yıl 7 yıl
 
Cevap: Belediyeleri arıtma tesisi yaptırma konusunda zorunlu tutan yönetmelik

geçici 4. maddeyi okudum ama sürelere dikkat etmemişim :( :) e tecrübesizliğin belirtisi. :)
 
Üst