• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Benzin istasyonları

E

emrezgi

Çevre denetim yönetmeliği 10.29. Endüstriyel nitelikli diğer atıksular başlıklı maddede parantez içinde benzin istasyonları yazıyor. Aynı şekilde izin lisans yönetmeliğinde de 10.12. de yer alıyor. Anlaşılan benzin istasyonları danışmanlık kapsamına giriyor. Bu iş umarım sorumlu müdürlük işine dönmez. Çoğu kişi benzin istasyonlarından habersiz benzin istasyonları da böyle bir şeyden habersiz. Bu konu ile ilgili çalışan arkadaş varsa nasıl çalıstığını paylaşırsa sevinirim.

Saygılar..
 
AKARYAKIT İSTASYONLARI KONUSUNDA NET KONUŞAN YOK SANIRIM HER İL MÜDÜRLÜĞÜ FARKLI BİR UYGULAMA YAPIYOR BAZI BÖLGELERDE MECBURİ TUTUYOLAR BAZILARINDA YOK BU KONUYU BAKANLIGA YAZILI SORMAK EN MANTIKLISI SANIRIM
 
Akaryakıt istasyonun çevre görevlisiyim. Şehirden uzak kanalizasyon sistemi yok. Fosseptik yapılmamış, Paket evsel atık arıtma tesisi var.5 sene önce Tablo 21.1 e göre deşarj izni almış, bu firmanın süresi bittiği için bende izin almaya çalışıyorum.
İstasyonda yağlama vb bir sistem yok sadece otomatik araç yıkama sistemi var.

GFB başvurum rededildi. Tablo 21.1 e göre değil araç yıkama tablosuna göre yapın dendi. Bu durumda ne yapmam gerek.
Sadece detarjan kullanımı var, endüstriyel su tüketimi yok.

Mevcut evsel atıksu arıtma tesis var. Atıklar da hem deterjan hemde evsel atık var.
Endüstriyel su olarak fiziksel arıtma yapıp evsel atıksu ile mi birleştirmem gerek yoksa iki su (evsel ve deterjan) farklı arıtılıp 2 ayrı yerdenmi deşarj edilmeli
Teşekkür ederim
 
@bkurtay

kanalizasyonu arıtma tesisi ile biten en yakın belediye ile sözleşme yap foseptikten vidanjörle çektir sözleşmeyi de sisteme yükle

bu istasyon izmirde mi
 
Arkadaşlar merhabalar akaryakıt istasyonlarının izin lisans yönetmeliği kapsamında bir firmaya gelen şöyle bir yazı bulunmakta. Bu yazıya göre akaryakıt istasyonları izin lisans için kapsam dışı bırakılmış sadece yıkama suları olan tesisler konusunda hüküm var. Fakat tam olarak anlayamadığım atıksularını kanalizasyona veren tesisler izin kapsamından muafta alıcı ortama ( alıcı ortamdan kasıt mesela vidajörle arıtma tesisine verdik buda alıcı ortam sayılırmı) verenler çevre izni ve dolasıyla danışmanlık almak zorundamıdır? sizlerin görüşlerinizi bekliyorum.
Herkese iyi çalışmalar..IMG-20141120-WA0000.jpg
 
Üst