• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bildirim, Beyan, Müracaat ve Belgelendirme İşlemlerinin Ertelenmesi Hk.

Uğur Korkut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Haziran 2011
Şehir
Tekirdağ
Firma
FGC Avrupa Çevre Danışmanlık Müh. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Ülkemizde görülen Covid-19 salgını nedeniyle tüm ülke sathında alınan tedbirler uyarınca yapılan düzenlemeler doğrultusunda; Atık Yönetimi Yönetmeliği’nin 15. maddesine dayanılarak düzenlenen ve bildirim/beyan/belgeleme yapılması öngörülen işlemler (Atık Yönetim Uygulaması /ATYÖN ile Atık Beyan Sistemi /TABS işlemleri hariç) için ilave süre verilmesi uygulamasına gidilmiştir.

Bu kapsamda; Atık Yönetimi Yönetmeliği ve atık yönetimine ilişkin ilgili diğer mevzuat uyarınca atık üreticileri, yetkilendirilmiş kuruluşlar, belediyeler, plastik poşet üretenler ve piyasaya süren satış noktaları dâhil, genişletilmiş üretici sorumluluğuna tabi diğer tüm işletmelerce Bakanlığımıza/İl Müdürlüklerimize iletilmesi gereken bildirim/beyan/müracaat/belgelendirme işlemlerinin 31.05.2020 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Başak hanım merhaba, mart ayı sonuna kadar yapılması gereken ambalaj bildirimleri ve atık beyanları ertelendi. Ek 7 ve ek 8 beyanları ile ilgili bir duyuru gelmedi. Tat ve gdt tesisleri her ay düzenli olarak sisteme beyan yapmaları gerekir. Bu tür beyanlarda sisteme girilmesi için zaman kavramı bulunmamaktadır.
 
Anladim Olgaç bey teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ,biz bir tat tesisi olarak faaliyetimize ara verdik eminim bizim gibi olan tesislerde vardır süreç bizim icin daha sıkıntılı ilerliyor tesis kapalı nasıl bildirim yapacağız?? Hem alınan tedbirler kapsaminda hemde verilen kararlar dogrultusunda özel sektör ikinci planda keşke bizi de düşünseler!!!!
 
@Başak eylül gaziantepte firmalar faaliyeti durdurmaya devam ediyor. Herkes evde çalışıyor. Siz faaliyet göstermediğiniz durumlarda beyan yapmazsanız sıkıntı olmaz. Durum ortada ve inşallah kötü olayı atlatırız.
 
merhabalar
akümülatör depozito bilgi sisteminde faaliyet raporu girişlerini yapan var mı?
girişlerin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verebilir misiniz?
 
Üst