• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bir çevre mühendisi imza yetkisi nasıl kazanır.

kadir kurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ocak 2012
Firma
İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Çevre mühendisi diploması aldık. hemen imza yetkimiz olmuyor sanırım hangi süreçler sonucu imza yetkisine sahip oluyoruz illa belirli bir süre çalışmamız mı gerekiyor yoksa belirli bir ücret veya sınav sonucu mu bu imza yetkisini alabiliyormuyuz?

imza yetkisi mesela ÇED raporlarına yada gerekli izin belgelerine onay için....
 
Yapılan işe göre değişiyor. Ben projede çalışırken yaptığım her projeye imza attım yanımda genel müdür imzasıda oluyordu bu şekilde devam ediyordum. 3 senede çalışınca bu hakkı kazandım..
 
Yaptığın işte hazırladığın projeye göre kendine göre de bir antet açabilirsin. Çizen Kontrol eden, proje müdürü gibi bir kaç paraf oluyor orda zaten. mesela ilk başta çizen kısmına imza atabilirsin.
 
Şimdi arkadaşım imza yetkisinden kasıt şudur: Merci sana vekalet verir seni vekil tayin eder. Sen de imzanı kullanırsın. Özellikle ÇED Raporlarında bu böyledir. Firmanda çalışan ve yeterlikte görünen diğer çalışanlarla beraber ptd ve/veya ÇED'lerde imzanı gerekli bölüme atarsın. Çevre Görevlisi isen danışmanlık firman seni tesise atar belge yüklemeleri vs senin işleminden geçer en son firman onaylar. ÇBS 'de ise atık beyanlarında tesis yetkilisinin sana veya firmaya vekalet vermesi gerekmektedir. Benim bildiklerim bunlar

Umarım açıklayabilmişimdir
 
Üst