• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Birleşik Denetim Hakkında

Merve Kireç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Mart 2020
Şehir
Aksaray
Firma
Geri dönüşüm firması
Merhabalar, firmamın Birleşik Denetimi var ve istenilen evraklarda kafama takılanlar var konuyla ilgili bilgisi yada görüşü olanlar yardımcı olursanız çok teşekkür ederim,
1) Emisyon raporu (CD eklenecek) diyor ayrı bir madde de Teyit emisyon Ölçüm raporunu istiyor. (İkisi de aynı rapor mu oluyor? değilse teyit raporu nereden alabilirim?)
2) Ulusal Atık Taşıma Formları (UATF) Nereden temin edebilirim
3) Toprak kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik Kapsamında Hazırlanmış Ek-3 Faaliyet Ön Bilgi Formu?
4) Tehlikeli Kimyasallara Ait Malzeme Güvenlik Bilgi Formları (MSDS'ler)
5) Tıbbi Atık Alındı belgesi/Makbuzu ( *tıbbi atık almıyoruz)
6) Tehlikeli Atık Geçici Depolama İzni/Başvuru Yazısı (Eğer, Tehlikeli Atık Miktarı < 1 ton/Ay ise Valiliğe Gönderilen Bilgi Yazısı) [ Firmanın Atık Sahası var ama yazısı evraklarında yok.)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Merhaba,

1- Emisyon raporu olarak son 5 yıl içerisindeki raporlarınızı koyabilirsiniz. Normalde ilk önce izne esas ölçüm yapılıp; sonrasında da her 2 yılda bir teyit ölçümü yapılır. Birden fazla raporunuz varsa, taleplerini böyle belirtmeleri normaldir.
2- UATF kalmadı. Artık atık gönderimi, MoTAT sistemi üzerinden yapılıyor. Buna dair kayıtları da sistemden çekebiliyorsunuz. MoTAT sistemi ve genel atık gönderim bilgisi için şu makaleme bir göz atabilirsiniz: Tesislerden Atık Gönderimi Nasıl Sağlanır? # Resimli Anlatım #
3- Bahsedilen yönetmeliğin eklerinde, NACE kodunuza bağlı olarak dahil olup olmadığınız yazar. Eğer dahilseniz; Entegre Çevre Bilgi Sistemi - Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sistemi uygulamasına giderek form doldurup bunu dilekçe ile İl Müdürlüğüne sunmanız gerekiyor.
4- Tesiste kimyasal kullanıyorsanız ve MSDS'inin 2 nolu başlığı altında tehlikelilik ibaresi varsa Türkçe MSDS'leri görmek istiyorlar. Kimyasal aldığınız firmalardan temin etmeniz gerek.
5- Revire sahipseniz ve tıbbi müdahale yapılıyorsa, Tıbbi Atık gönderiminiz olması gerekiyor. Her ildeki yetkilendirilmiş kuruluşlar ile iletişime geçip sözleşme imzalayarak atık gönderimini yapabilirsiniz. 2 Nolu maddedeki linkte tıbbi atığın gönderimi hakkında da bilgi yer almakta.
6- Tehlikeli atık miktarınız aylık 1 ton ya da yıllık 12 tonun üzerinde ise geçici depolama izni almak zorundasınız. İl Müdürlüğünüzün web sitesinde fiziki şartlar ile ilgili doküman vardır. Tabi ki ÇMNet'te de arama yaparak sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
 
Çözüm
Merhaba,
Çalıştığım firmanın birleşik çevre denetimi var. Ancak istenen evraklarda kafama takılan konular mevcuttur. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

1) Koku Emisyon Ölçüm Raporu ( Çalıştığım tesiste kokuyla ilgili bir sorun yok. Hava Emisyonu konulu çevre iznimiz mevcuttur. Bunu her tesis yaptırmak zorunda mı ? )
2) Tehlikeli Atık Analiz Raporlarına ait ölçüm sonuçları ( Atık Yağ ve kontamine ambalaj, kontamine atıklarımız, flüorasan lambalar, pil, revirde ki tıbbi atık kutusunda oluşan az miktarda tıbbi atığımız mevcuttur. Atık yağ analizi 5 yılda bir yapılma zorunluluğu kalktı diye biliyorum. Kontamine atıklar için de bir atık analizi gerekiyor mu ? Hangi atıklar için analiz raporları gerekmektedir. )
3) Firmaya Ait ve işletmece kullanılan taşıtlara ait egzos emisyon ruhsatları asılları ( Hangi araçların egzos emisyon raporları istenmektedir? Firmanın kendi nakliye aracı yoktur. )
4) Faaliyet Ön Bilgi Formu ( Yukarıda belirtildiği gibi Toprak kirliliğiyle alakalı bir form mudur? Toprak kirliliği yönetmeliğinde belirtilen Nace kodu yoksa tesis muaf mı oluyor ? )
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
papatya90Merhaba üstad,

1-) Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında alıcı ortama (hava ortamına) emisyon yayan firmalar hava emisyon konulu çevre iznine tabidir. Bu durumda emisyon ölçümlerinin yapılması gerekir ve 2 senede bir teyit ölçümlerinin yapılması gerekir.

2-) Atık analizlerini şu şekilde açıklayalım; Bir atığın tehlikeli olup olmadığını öğrenmek için analiz yapılır. Bu analizler 5 sene geçerliliği bulunmaktadır. Atık yağların hangi kategori kapsamında lisanslı firmalara verilmesi gerektiği için analiz yapılır. Atık yağ analizini atık yağı alan firma tarafından yapılır. Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliğinin 5. Maddesinin 1. Fıkrasının g bendinde "Atık yağların rafinasyon tesisine kabulü öncesinde analizi rafinasyon tesisi tarafından yapılır." İfadesi geçmektedir.

3-) Tesiste kendi bünyesinde kullanılan araçların egzos emisyon ölçümleri yetkili firmalar tarafından yapılmaktadır. Ayrıca dışarıdan hizmet aldığınız servislerinde mutlaka ölçümleri yapılıyordur. Ölçüm belgelerini hizmet aldığınız firmadan isteyebilirsiniz.

4-) Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik kapsamında tesisin faaliyet kodunun yönetmeliğin ekinde yer alan faaliyet kodlarında yer alıp almadığına bakmanız gerekir. Eğer faaliyet kodu yer almıyorsa faaliyet ön bilgi formunu doldurmanıza gerek bulunmamaktadır. Eğer kapsama giriyorsa sistem üzerinden gerekli bilgileri doldurarak bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne dilekçe ile teslim edebilirsiniz.

Şimdilik bu kadar 😊
 
EGZOZ GAZI EMİSYONU KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
İKİNCİ BÖLÜM
Egzoz gazı emisyon ölçümüne tabi olmayan araçlar
MADDE 7 –
(1) İş makineleri, traktörler, iki, üç veya dört tekerlekli motosikletler ve mopetler, elektrikli ve hibrit elektrikli taşıtlar ile hidrojen yakıtlı taşıtlar, havaalanlarında bulunan özel kullanıma haiz plakasız taşıtlar ve model yılı 1979 ve öncesi olan dizel motorlu taşıtlar egzoz gazı emisyon ölçümüne tabi değildir.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Tesisin, Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik kapsamında Ek-3: Faaliyet Ön Bilgi Formu mevcuttur.
Ancak firmanın unvan değişikliği ve kapasitede ürün yelpazesinde eklemeler gerçekleşmiştir. Bu kapsamda yapmam gereken bir işlem mevcut mu?
Yönetmeliğin 9. maddesini incelediğimde herhangi bir yükümlülük görünmüyor gb ama denetimler sırasında unvan değişikliğinden dolayı sıkıntı yaşar mıyım?
 
Merve KireçMerhaba,
Şimdiden iyi denetimler dilerim.
Kısca verebileceğim bilgiler aşağıdaki gibidir.

1) Emisyon raporu; emisyon iznine tabi iseniz, izne tabi olan tarihli emisyon ölçümleri için geçerli olup, teyit emisyon raporu ise firmanıza bağlı olarak yapılan periyodik ölçüm raporlarıdır.
2) Geçmiş tarihli atık gönderimlerini var ise onlara ait UATF isteniyor. Aksi halde yeni olan gönderimler bildiğiniz üzere MOTAT sisteminden oluyor.
3) Ekli dosyada görebilirsiniz. Yönetmeliğe göre hangi faaliyet sınıfındaysanız ona göre doldurmalısınız.
4) Kimyasallara ait MSDS leri firmanızın Satınalma departmanı direkt olarak ilgili tedarikçileden temin edilebilir.
5) Tıbbi atık alındı belgesi ise, firmanızda revir veya ufak çaplı sağlık birimi varsa buadan çıkan atıkları yetkili tıbbi atık firmasına teslim ettiğinize dair belgedir. "Tıbbi atık alındı" denmesi sizin atık teslim ettiğinize işaret eder.
6) Firmanın geçici atık depolama sahası varsa izne tabidir. Eğer izin yazınız veya başvurunuz yoksa hızlıca o alanı yok edin ve denetim sonrasında başvurularınıza başlayın.
 

Ekli dosyalar

  • TKKNKKSDY-Faaliyet-Ön-Bilgi-Formu-20180412.pdf
    290.2 KB · Görüntüleme: 86
Arkadaşlar merhaba,

Birleşik Denetimim var Eylül ayında,

Ankara İl Çevrenin gönderdiği listede,

"Varsa tesiste üretilen, ithal edilen ve kullanılan tehlikeli kimyasallara ait MSDS'ler , tesisin Bakanlığımızca elektronik ortam oluşturulan Seveso bildirim sistemi, Kimyasal Madde Envanter Sistemi ve Güvenlik Bilgi Form Sistemi ile ilgili gerçekleştirdiği işlemlere dair belgeler " diye bir madde geçmektedir.

Burda seveso bildirimi şuanki haliyle Bekra bildirimi. Kimyasal Madde envanter sistemi ve güvenlik bilgi form sistemi ile ilgili nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilgisi olan var mı?

Bir de "Tesis Bilgi Formu" var bir diğer maddede, bununla ilgili bilgisi olan var mı?
 

Ekli dosyalar

  • Birleşik Denetim Tesis Bilgi Formu.docx
    16.7 KB · Görüntüleme: 197
Önceki cevapları görüntüle…
Üst