• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bitirme tezi için yardım

Bu konu komplıke mıdır?

  • evet

    Oy: 2 25.0%
  • hayır

    Oy: 5 62.5%
  • kararsızım

    Oy: 1 12.5%

  • Kullanılan toplam oy
    8

hurri time

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağustos 2013
Firma
als
Değerli bağlantılarım,
"Tehlikeli atıkların geri kazanımı/bertarafı tesislerinde İSG uygulamaları ve örnek bir tesis"
Başlıklı bitirme tezim için örnek bir tesis sahibi veya bu tesislerde çalışan var ise bilgi paylaşımı için lütfen yardımcı olunuz. Kısa bir sürede projeyi yoğun bir çalışma ile bitirmek istiyorum. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
 
Hiç bir şey bilmeyip mühendis olduğunuz gibi birde üstüne muhalif olma çabası niyedir? Ben burada bilgi almak için yüksek lisans tezine katkı sağlamak adına yardım talep ediyorum, yazılanlara bak. Konuyla alakasız sırf iki tane kelimeye takılıp kalmış, yazmak için yazmışsiniz. Yazık ya vallahi billahi yazık! Bu platformda bunları yazdığım için büyük üzüntü içindeyim. Boş yorum yazanları da eshefle kınıyorum.
 
@Hurkan Coskun

Üste çıkmak mı? Muhalif olmak mı? Hiç bişey bilmeden mühendis olmak mı? Amacım bu tür küçük şeylerdeki dikkat eksikliğinizin tezinize yansımaması adına vurgu yapmaktır. Tanımadığım birine muhalif olmak değildir. Akademik camiadan biri olarak bu küçük nüanslara dikkat etmeniz gerektiğini söylemem üste çıkmak ile ilişkilendiriliyorsa durmayın devam edin:) Dikkat önemli bir olgudur. Bir de tehlike atık ve isg den bahsediliyorsa daha da önemli olmalı
İyi çalışmalar :)
 
Bir öğrenci olarak tevazu gösterip sizi uyaran arkadaşlarımızın söylediklerinden ders çıkarmanız gerekirken neden bir üste çıkma, hakaret etme derdindesiniz bunu da ben anlamakta güçlük çekiyorum. Bir de hiçbir şey bilmeden mühendis olmuşsunuz yazdınız ya... Buradaki arkadaşlar sizin öğrendiğiniz kadarını unuttu bile
 
Zaten bu platformdan birşey beklemek suçtu tartışmaya girmeyeceğim bile. Siz herşeyi biliyorsunuz siz mükemmelsiniz
 
@Hurkan Coskun
Hürkanüstadım merhaba, bitirme tezi ile ilgili olarak internette bununla ilgili çalışma vardır. Ya da üniversitelerin tezlerle ilgili internet siteleri olur. Üniversiteyi arayarak kullanıcı adı ve şifresi alabilirsin. ( internette araştırma yapmışsındır ama yine söyleyeyim dedim) benin tehlikeli atık firmasının işleyişi hakkında bilgim yok. Yukarıdaki arkadaşlarımız kötü niyetli bir şey söylememiştir. Araştırma yaparak birçok bilgiye ulaşabiliriz. Allah kolaylık versin. İyi çalışmalar.
 
Öncelikle "Zaten bu platformdan birşey beklemek suçtu" diyerek platformu karalamaya çalışmayın. Burada binlerce öğrenci arkadaşımız geldi ve şimdide yeni gelen öğrenci arkadaşlara destek veriyorlar. Umarız sizde aynısını yaparsınız.

Konunuza gelirsek, bu tez konusuyla sonuca varamazsınız. Hangi tehlikeli atıkların geri dönüşümünden bahsediyorsunuz? Her tehlikeli atığın ayrı ayrı ve kendi özelinde değerlendirilmesi gerekmektedir. Çünkü her tehlikeli atığın karakteristiği farklıdır.

2. konu; tezin hangi aşamasındasınız? Neleri yazdınız nerelerde takıldınız ve yardıma ihtiyaç duydunuz.

Bu kadar bilgiyle daha fazla yardım almanız zor.
 
Ayrıca Hünkar Bey'in aradığı İSG Uygulamaları konusunda bir tez çalışması. Hem facebook hem linkedinden kopyala yapıştır yapmış, hem isg soruyor (ki burası cmnet) onun forumu da
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
.

Ayrıca forumdaki arkadaşlar bu dikkatsizliğini yüzüne vurunca hemen saldırmaya geçmesi, forumdaki üyeleri şikayet etmesi... İnsan hem kel hem fodul olunca böyle oluyor demek.

Son zamanlarda bizim bölümün öğrenci kalitesi genel anlamda oldukça düştü (istisnaları tenzih ederim) Bizim zamanımızda da kopyala yapıştır tez hazırlayanlar vardı. Onu da hocalarımız tez sunumlarında bertaraf ediyorlardı. O adamlar bile bu kadar hazıra konmazdı çok çalışırlardı. Tez hazırlamak başlı başına bir işti. Hatta bir örnek vereyim yine bu forumda olan arkadaşım Mehmet Aybek ile biz resmen okulda yatıp kalkıyorduk laboratuvar tezimizi hazırlamak için.

Yapmayın arkadaşlar, siz yarın mühendis olacaksınız. Çözüm üreteceksiniz, Problem yaratmayacaksınız. Böyle çözüm üretecekseniz vay bizim halimize, vay sizin halinize.

Edit: Yanlış yazmışım Hürkan'mış beyefendinin ismi. Hünkar bunu beğenmedi :(
 
Beyefendi adım Hünkar değil. Yazım için laf atan siz, şimdi kendinizden özür dileyiniz. Dediğim gibi siz herşeyin en iyisini bilirsiniz mükemmel olduğunuza şüphem yok o yüzden münakaşaya girmek istemiyorum. Yani surda yönlendirme yapmanız gereken yerde sırf ustte kalmak adına neler yazıyorsunuz aklım almıyor. Ben araştırma yapıp gerekli yerlerden bilgi, doküman aldım, gerek kalmadı zaten. Yine de beklediğim gibi cevap veren Olgaç beye hassasiyeti için teşekkür ederim. Sizlere de mütevazı bir meslek hayatı dilerim. Esen kalın.
 
@Hurkan Coskun
Hurkan kardeşim, Melih üstadımın dediğini yanlış anlama. Birbirinize olan sevgi ve saygıyı kesinlikle kaybetmeyin. Yine söylüyorum, araştırma yapılarak her türlü bilgiye ulaşılır. Bizlerde meslek hayatında tecrübesiz olduk ve araştırarak,öğrenerek bir yerlere geldik. Her şeyi bilemeyiz. Ama neyin ne olduğunu yönetmeliklerden,kitaplardan ve hayattaki tecrübelerden faydalanarak buralara geldik.Yani hiçbirşey kolay değil. Hayatta başarılar dilerim.
 
Hurkan bey,
Bilmiyorum iş deneyiminiz var mıdır? Piyasayı tatbik ettiniz mi hiç? Ya da kişisel manada temas ettiğiniz kişiler kimlerdir?
İş hayatında 4.5-5 senelik bir mühendis olarak söylemeliyim ki, herşeyin başı iletişim. Hitap etme. Doğru kelimelerle derdini anlatabilme. Ben bağlantılarımdan sonrasını okumadım. Değerli meslektaşlarım diye derdini anlatmaya başlasan kim yardımcı olmazdı.
Biz bu beğenmediğiniz forumda her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Bakın sizde hitabı öğrendiniz.
Sağlıcakla.
 
Üst