• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

bitkisel atık yağ

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
merhaba herkese,
firmada yemekhane bölümünde kızartma yağları, yemekte kullanılan yağ çıkmaktadır.

atık kodu: 200126

tesisin bileşik deneti vardır. Bu yağın analiz raporu talep edilir mi?
 
merhaba ; bitkisel atık yağ lisanslı geri kazanım tesisleri veya lisanslı bitkisel atık yağ toplayıcılarıyla yapılmış sözleşme istiyorlar. Sözleşmeniz yoksa nereye verdiğinizi soracaklardır muhtemelen ama analiz istemiyorlar diye biliyorum ben.
 
Teşekkür ederim.
yönetmelikte yazan kapsam dışı yazısı gibi bir yazı var mıdır?
inceledim ama bulamadım yönetmelikte
[automerge]1568702776[/automerge]
Sözleşme var. analiz raporunu merak etmiştim. Teşekkür ederim
 
Arkadaşlar merhaba,

Kocaelinde bulunan bir fabrikam yemekhane işletimi özel bir firmaya vermiş durumda. Firmanın merkezi istanbulda yer almaktadır. Yemekhanede oluşan bitkisel atık yağların motat tan gönderimi için eçbs den kayıt açmak istiyoruz. Firmanın merkezi istanbulda olduğu için EÇBS firma kaydı için İstanbula başvuruda bulunduk ve eçbs kaydı açıldı. Kocaelinde fabrika içerisinde bulunan yemekhane için eçbs de tesis kaydı oluşturmak için dilekçeyi istanbula mı yoksa Kocaeli İl Müdürlüğüne mi teslim etmemiz gerekiyor?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bora E.Merhaba,
Bildiğim kadarıyla, vergi dairesi hangi adreste ise o ilin il müdürlüğüne evrakı göndermeniz gerekiyor. Firmalarım üzerinden yeni tesis kaydı yap dedikten sonra ve gerekli bilgi (firmanın kocaeli adresi, ismi vs) ve belgeleri (imza sirküleri, ticaret sicil vb.) yükledikten sonra, otomatik olarak dilekçe oluşturulacaktır. Merkezleri İstanbul olduğu için istanbul il çevreye göndermeniz gerekmektedir.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Bora E.Merhaba bununla ilgili nasıl bir yol izlediniz motat üzerinden lisanslı geri kazanım tesisine bitkisel atık yağ gönderimi yaparken yemekhaneyi işletmesi için anlaşılan özel firma üzerinden mi kayıt oluşturuldu yoksa fabrika adı ve adresi üzerinden mi kayıt oluşturuldu. Motatda atık üreticisi olarak kimi seçtiniz. Teşekkürler.
 
Esma Karaşin AydınMerhabalar,

Eğer yemek fabrika içerisinde yapılıyorsa oluşan bitkisel atık yağlar yemek yapılan fabrika üzerinden lisanslı firmaya verilir. Yemek hizmeti dışardan alınıyorsa yemek şirketi ile sözleşme yaparsınız. Bu kapsamda ise yemek şirketi oluşan bitkisel atık yağları lisanslı firmaya verir ve yemek şirketinden bitkisel atık yağların verildiğine dair motat çıktısı isteyebilirsiniz.​
 
Üst