• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

bitkisel atık yağlar

Erdem Akgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2009
Firma
TARSUS BELEDİYESİ
Proje Adı: Tarsus Suyunu Koruyor
https://www.facebook.com/groups/197195253689328/Kuruluş: Tarsus’u Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği
Yer: Mersin/Tarsus
Konu: Su (BerdanTHavzası)
Ortaklar/Destek Verenler: Tarsus Belediyesi, Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği(Albiyobir), Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi, Tarsus ve Çevresi Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği(TAR-ÇEV-BİR), Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası

"Hayata Artı" Gençlik Programı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Yaşama Dair Vakıf (YADA) ortaklığı ile yürütülen gençlik programında, gençler tarafından tasarlanan, toplumsal fayda hedefleri olan yenilikçi, yaratıcı, katılımcı, sürdürülebilir "çevre" projeler desteklendi. Gençlik gruplarına projelerini gerçekleştirmek üzere fon desteği sağlamanın yanı sıra proje tasarımı, yönetimi ve iletişim konularında kapasitelerini arttırmayı, böylece gençlerin çevresel sorunlara çözümler üreten projeler geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Gençlik Programı 2011-2012 Dönemi ön başvuru sonuçlarına göre Tarsus’u Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneğinden Dila Aydın ve Erdem Akgül’ün hazırlamış olduğu “TARSUS SUYUNU KORUYOR” projesi ; Tarsus genelinde bir atık yağ toplama sisteminin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Atık yağ sorunu şehir yaşamında ortaya çıkan en büyük su kirlilik risklerinden birisi. Atık yağ bulaşan suyu arıtmak için büyük maliyetlere katlanmak gerekiyor. Bu önemli su sorununa odaklanan proje, atık yağların Berdan Çayı üzerinde yarattığı kirlilik sorununa çözüm üretebilmek için, atık yağların düzenli olarak toplanıp geri dönüşüm tesisine ulaşmasına sağlayacak bir geri dönüşüm mekanizması kurmayı amaçlıyor.

Proje ile Tarsus genelinde yaratılacak farkındalık sayesinde, özellikle önemli atık yağ üreticisi olan işyerlerinin kullandıkları yağları lisanslı toplayıcılara teslim etmeleri hedefleniyor.

Bu hedef doğrultusunda Tarsus'ta atık yağ toplama ve geri dönüştürme modelini kurmak üzere pilot uygulamalar yapılacak ve uygulama sonuçlarının tüm şehre yaygınlaşmasını sağlayacak etkinlikler düzenlenecek.

Proje ekibi öncelikle Tarsus’daki işyerlerine, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine ve basın mensuplarına projelerini anlatacak tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapacaklar. Ardından belirlenen kurumlara atık yağların toplanması prosedürü ile ilgili ikna turlarına başlayacaklar. Bu çalışmayı, pilot alandaki hanelere yapılacak ziyaretler ve birebir bilgilendirme çalışmaları izleyecek. Tüm bu süreçte lisanslı atık yağ toplama tesisi ile işbirliği içerisinde çalışılacak....


(ÇALIŞMALAR GELİŞMELER AKTARILACAKTIR)
 
Üst