• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bitkisel Yağ Tenekeleri Atık Kodu Hk.

ismail ceylan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Aralık 2013
Şehir
Konya
Firma
çevre mühendisliği
arkadaşlar formu inceledim, 2014'te tartışılmış ancak net bi cevap verilmemis. Bundan dolayi tekrar sorma hasıl oldu.

Bitkisel yag tenekelerini "metalik ambalaj" olarak mi "kontamine ambalaj" olarak mi degerlendirecegiz?
 
ismail ceylanNaçizane şahsi görüşüm kontamine olmaması yönünde ama bu konu herkes için kabul görebilmesi için yazılı görüş alınması gereken bir durum olduğunu düşünüyorum. Zaten içinde ki bitkisel bir ürün herhangi bir kimyasal veya tehlikeli olabilecek bir ürün değil bitkisel olmasından dolayı. Bunun yanı sıra rafine edilmiş olması veya prosesde gördüğü muameleye göre ambalajının atık kodunda değişiklik gösterip göstermeyeceği konusuna hakim olamadım (:
 
Merhaba , AYY göre , tehlikelilik tanımı kriterlerini içeriyor ise, tehlikelidir diyor. O kriterlerden EKOTOKSİK etkide, bitkisel yada madeni herhangi bir yağın, özellikle sucul ortamdaki zararlarını düşündüğümüzde, 150110 daha yakın olacağını görüyorum ben. Metal hurda ergitme yapılırken, içerisİndeki eser miktarda da olsa, yağın yanması sorunu, emisyonda da yine ekotoksik etkiden söz edebiliriz.
 
Deterjan bidonları evlerimizde ki kontamine olmuş atık gruplarındandır. Tıpkı bitkisel yağ tenekeler gibi. Bununla ilgili yapılmış bakanlık çalışmasında mevcut. Evlerimizde ki tehlikeli atıklar, kontamine atıklar adında bir çalışmaydı galiba. Bulup eklerim. Yönetmelikteki anlam karmaşalarından şuan yağ tenekesi ambalaj atığı olarak görülüyor ve toplanıyor. Bakanlık yönetmeliği düzeltmesini için ve sorun derin olması sebebiyle yanlışı doğru olarak biliyoruz. Kontaminedir fakat ambalaj diye işlem görüyor genelde
 
Evlerdeki deterjan kaplarının üzerinde tehlike piktogramları olduğu için tehlikelidir.
Bitkisel yağda böyle bir şey söz konusu değildir.
Kullanılmış olması nedeniyle atık bitkisel yağlar tehlikeli sınıfa girer ancak yenilebilir yağlar tehlikeli değildir. Kabı da ambalaj atığıdır. kontamine değildir.
 
Toksitide ve başka kavramlar var bunlar sıkıntıdır. Tam tanımlar yok ve hizmette veremiyorsunuz. Bu yüzden kontamine değil olarak görüyoruz
 
Üst