• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Biyogaz tesisi, atık verimliliği hkk.

ewin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Temmuz 2019
Firma
geri dönüşüm
Merhabalar, bi konu hakkında varsa fikir ve bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.:) biyokütle kullanarak biyogaz tesisi kurmak istersek, 1 mw lık tesis için ortalama gerekli olacak atık miktarı, maliyeti ve daha önceden bu çalışmayı yapan meslektaşlarımın elinde fizibilite raporu olan varsa paylaşabilir mi? yada yönledirebilir mi ilgili kişilere
 
Merhaba,
Biyokütkeden kastınız ne? Atıktan türetilmiş yakıt mı kullanacaksınız? Fermentasyon mu yapacaksınız? Nasıl bir biyokütle tesisinden bahsediyorsunuz ve atık kaynağı nedir? Bunları bilirsem daha rahat yardımcı olurum.
 
hayvansal atık (dışkı) ve silaj kullanıp oluşan biyogazı elektrik enerjisine dönüştürmeyi planlıyoruz
 
0rtalama 250ton hayvansal atık, 50ton sılaj koymanız lazım. Bu rakamlar günlük rakamlardır. Ayrıca 1mwlık tesis ortalama 1.5milyon euroya kuruluyor anahtar teslim fiyatı. Bunlar kaba fiyatları. Detay fiyatları tam proje şeklinde istediğiniz zaman proje bedeli üzerinden bir maliyet çıkar size
 
Üst