• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Biyokütle santralimiz için endüstriyel atıksu arıtma tesisi hk.

Umut Y.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ağustos 2021
Şehir
Ankara
Firma
MAV
Merhabalar,

Tavuk altlığı yakacağımız atık yakma tesisimizde ( biyokütle santrali olarak da geçiyor, enerji üretip sisteme vereceğimiz için) , geçici faaliyet belgesi sürecinde fiziki şartlarda istenilen endüstriyel atıksu arıtma konusunda danışmak istediğim birkaç konu var.
Santralimizde atıksu olarak çıkacak olan kaynaklar aşağıdaki gibidir: Yani toplam 251 m3 / haftalık bir debi olacağı görünüyor.

1629700396411.png

Bu suların içeriğine ait tabloda aşağıdaki gibidir:

1629700426181.png
Buna göre nasıl bir sistem önerebileceğini veya hangi firmalarla iletişime geçebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla zaten membran filtre, kum filtre gibi sistemler var. Bunların geri yıkama sularını arıtmanız gerekiyor.

Bu suları bekletmek için bir bekletme tankı tasarlayın. Bu sular orada biriksin. Bekleme tankında sıvı ve katı faz birbirinden rahatça ayrışacaktır. Temiz üst fazı membran-kum filtre sisteminin en başına verebilirsiniz. Dipteki yoğun kısmı çamur yoğunlaştırma ünitesine almalısınız. Burada bir çok şey denenebilir ama basitçe, dipte kalan çamuru bir pompa vasıtasıyla başka bir çamur yoğunlaştırma havuzuna alıp orada bir kez daha çökeltip bir filtrepres gibi susuzlaştırma ünitesine basabilirsiniz. Çıkan katı atıkları uygun berteraf firmasına verirsiniz. Filtrepresten çıkan temiz suyu yine dengeleme havuzuna geri alabilirsiniz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
KubilayDuman@Adem Piştofoğlu Teşekkür ederim geri dönüşleriniz için. Biz aslında bir betonarme tankta bekletme işlemini planlıyorduk, hatta pH dengeleme de gerekebileceği düşündük. ancak onun şöyle bir tarafı var: Çevre izni konusunda geçici faaliyet belgesi alınması kısmında endüstriyel atıksu arıtma tesisi isteniyor. Yani aat'nin proje onayı falan gerekiyor, betonarme bekletme tankı yaparsak, belge, proje onayı gibi kısmını nasıl çözebiliriz?
 
KubilayDumanYani sormak istediğim şu : bu proje onay dosyasını anlaştığımız firma altında olan çevre danışmanımızın mı hazırlaması gerekiyor, yoksa bu işi bazen teklif veren firmalar da yapabiliyor, paket biyolojik için öyle olmuştu. O nedenle soruyorum. Kusura bakmayın, biraz tecrübesizim anlamaya çalışıyorum durumu.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Umut Y.Proje onay dosyasını sizde hazırlayabilir sunabilirsiniz. Yanlış çevre koordinatörü , 3 yıllık çevre mühendisi vb. şartların sağlanması ve ek-3 formunda imzaların olması gerekir. Bunu genellikle arıtma yapan firmalar proje onay dosyasını hazırlar. Ama havuzların hesaplarını çizimlerini ve inşaatını siz yapacaksanız daha sonra proje onayı hazırlaması için bir arıtma firması ile anlaşabilirsiniz .
 
Üst