• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Biyolojik havuz ölü bakteri sorunu

Pınar Esin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2009
Biyolojik havuzda ilk 2 fotograftandan da görüldüğü gibi ölü bakteri sorunu var. Çöktürme havuzu yüzeyinin bazı kısımlarınında da yüzen çamur problemi var.
Konuyla ilgili yorumlarınız nelerdir?
İmhoff 500.
Oksijen değeri 3 mg/lt'ye göre otomatik devreye giriyor.
Aşılama yapıldı, BOİ/N/P değerlerinde P düşüktü, DAP takviyesi yapılıyor.

Bio hav-1.jpg

Bio hav 2.jpg

Çök hav-1.jpg

Çök hav-2.jpg
 
Havalandırma Giriş Q, KOi, BOİ, AKM, T.Azot, Fosfor Değerlerini Verebilirseniz Kesin çözüm Önerebilirim ama görünüm olrak suda jelleşme yoksa Yaşlı Çamur Sistemden En Az Yarı Yarıya Çamur Uzaklaştırmalısınız... Viskoz Kabarma Yada Flametli Kabar mada olabilir bunuda Microskobik Ortamda İncelemek gerek
 
Merhaba arkadaslar BAKTERİ AŞILAMASI ile ilgili bir kaç sorum olacaktı ,

Q: 5000 m3/gün ,
Havalandırma Hacimi : 1250 m3
Biyolojik çökeltim hacmi : 600 m3

1. Tesiste biyolojik arıtımdan önce kimyasal arıtım bulunmakta.

2. Tesisimizde bakıma gittik ve sıfırdan bakteri ekimi yapıldı. Çamur hacim indeksi 400 olan bakteri çamurunda 120 ton alınarak aşılama yapıldı.

3. Havalandırma havuzunda şuan ÇO 5-6 mg/l arasında seyretmekte.

4. Bakteri aşılamasından bu yana 10 günlük bir süreç geçti.

5. Havalandırma havuzuna besi için günde toplamda 1 çuval üre ve 1 çuval şeker kullanmaktayız. Suile tankta karıstırıp havalandırma havuzuna dozajlanmakta.

En son mezurda görünen 1.5 satlik beklemede ; bakterilerin 10 ml çökeldi , 2 ml kadar askıda , 5 ml kadar su yüzeyinde bakteri gözlemlendi.

Bakteri az olduğundan ve yeni olduğundan dolayı çökelme hızı sanırım biraz yavaş. Besin için fosforik asit kulanmaya karar verdim günde 3 defa 2 şer litre serpme yapmayı dusunuyorum.Ayrıca invertör yardımıyla ÇO konsantrasyonunda azalmaya gidecem

Önerilerinizi ve bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
Üst