• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Boya atıksuyunda biyolojik reaktör besleme

Akif DİLİTATLI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Nisan 2012
Şehir
Kahramanmaraş
Firma
Mühendislik
Arkadaşlar merhaba;

Boya atıksuyu arıtma tesisimizde kesikli ve sürekli olak üzere biyolojik reaktörler var fakat şu anda koi değerleri yüksek.Havalandırmada sıkıntım yok fakat bakterilerimin durumu çok kötü flement mikroorganizmalarda bol miktarda mevcut.Size sorum şu olacak : Bu bakteriler için neler yapılabilir beslemede şeker ve üre kullanımı tavsiye ediliyor fakat ne oranlarda ne kadar kullancağımı bilmiyorum bu şeker ve üre konusunda bilgi verirseniz de çok sevinirim.
 
bununla ilgili en genel oran 100/5/1 oranı. BOİ/Azot/Fosfor konsantrasyonu sırasıyla bu oranlarda olmalı.
yüksek KOİ (dolayısıyla BOİ) değerlerinde şeker kullanmanız filamentlileri arttıracaktır çünkü her çeşit şeker ilavesinde BOİyi arttırırsınız, azot fosfor miktarı sabit kalır. ihtiyacınız olan üre ya da saf amonyak ya da diamonyum fosfat (ya da başka bir kimyasal da seçebilirsiniz tabii).. seçim kriteri fiyat ve kullanım kolaylığı-çalışma emniyeti. siz daha iyi bilirsiniz o kısımları. en güncel çıkış suyu analizlerinden ihtiyacınız olan azot ve fosfor miktarını kabaca belirleyip deneme yanılmayla kısa sürede doğru dozları bulursunuz diye düşünüyorum.

azot ve fosfor mikroorganizmalarca kolayca sudan çekilir. nütrient beslemesinin sonuç verme süresi faydalı bakterilerinizin üreme hızına bağlı olacaktır büyük ihtimalle.

bir de debiniz ve analiz sonuçlarınızı yazarsanız başka fikirler ve yaklaşımlarla gelenler çıkabilir. benim yazdıklarım biraz ezberden oldu.
 
Üst