• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

boyahane arıtması

Aykut Moralar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2011
Firma
KEYGEN Uluslararası Mühendislik Müşavirlik
Öncelikle herkese kolay gelsin.Fabrikamızın boya atölyesinde kullanmış olduğumuz sistemde salyangozla çektiğimiz hava sudan geçirilip dışarıya atılıyor.Sistemde boyanan parçaların kuruması için aynı anda sıcak hava da buradan geçirilip dışarıya deşarj ediyoruz.Havadaki boya parçacıkları suda tutunuyor mu.Eğer sakınca olmuyorsa ben o işlemden sonraki sıcak havayı tekrardan içeriye çevirmek istiyorum bununla ilgli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 
üretimle ilgili bir soru. Dolayısı ile böyle bir sorunun cevabı kapsamlı olacaktır. Detaylı proses açıklaması ve akım şeması gerektiğine inanıyorum.
 
şöyle toparlayayım. içeriden çekmiş olduğumuz boya moleküllü hava sudan geçirildikten sonra dışarı deşarj ediliyor.işte ben bu dışarıya deşarj edilen havayı tekrar içeriye sirküle etmek istiyorum.fakat havanın yeteri kadar boyadan arınıp arınmadığından nasıl emin olabilirim.sizce mevcut sisteme ilave bir arıtma yada tutucu gerekmektemidir ?
 
Merhaba;
Bahsetmiş olduğunuz sistem yaş boya kabinlerinin dizayn edilme sebebidir. yaş boya kabinlerinde kabin içine basılan pozitif hava su perdesi üzerinde yıkandıktan sonra egzos fanlarında dısarıya cekilir. bu esnada havanın tasıdığı boyanın (over sprey) su tarafından yıkanarak boya taneciklerinin tutulması sağlanır. fakat boyahane de kullanılan proses suyu ham halde boyaya karsı direncli veya tutucu ozellikte değildir. bu durum egozs fanının boya cekmesine sebebiyet verir ve bu boyalar egsoz kanallarına ve fanlarına yapısarak tıkanmalara ve cekis gucunun azalmasına hatta egsoz fanı uzerinde statik elektrik birikmesine sebeiyet vererek yangın riski olusmasına neden olur. Bu nedenle yas boya kabinlerinde suyun boya parcalarına direncini arttırmak için kimyasal(coagulation agent - boya oldurucu) kullanmak gerekir. fakat kullanılan kimyasalın katı madde oranının dusuk olması cok onemlidir. suyun boya taneciklerine karsı direncini arttırdaktan sonra suya değen boyanın ozellikliğini kaybederek camur hale gelmesi saglanır. daha sonra tasarlanacak bir yas boya camuru ayrıstırma sistemi ile boya kabininizde oluasan boya camurunun kabinden uzaklaştırılarak kabin içindeki suyunuzu geri kullanmaya ve zorunlu temizlik ihtiyacınızdan kurtulmaya başlarsınız. tasarlanan boya kabinlerinde pozitif basınc fanının su perdesine dogru gonderdiği hava su perdesinden gectikten sonra su perdesinin arka tarafından ikinci bir yıkamaya tabi tutulur (bu kabin dizaynıyla ilgili bir durumdur) ; bu ikinci yıkamadan sonra daha once monte edilmiş olan eliminatorler ile egzos fanına boya yada yas boya camurları kacması onlenir. dünyada mükemmel boya kabini diye bir şey yoktur hiçbir imalatçı yada tasarımcı egzos kanalına boya partikülü kaçmayacağını iddia edemez fakat burada onemli nokta egzos kanalına kaçan boya partikülünün ne durumda olduğudur (çürümüş yada çürümemiş)
Saygılar
E.V.
 
Üst