• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Brita Sürahi hakkında

Geniş Bir Çevreden

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Mart 2013
Firma
Devlet
Ev tipi içme suyu hakkında son dönem gündemde olan Brita sürahi hakkında meslektaşlar ne der acaba...
tecrübe/teknik vs.
 
Şimdi içtiğiniz suyun kalitesi önemli . İçerisinde ağır metalleri standartların üstünde ise brita dahil diğer artma cihazları işe yaramaz, brita en fazla suyun sertlik oranını dengeleyebilir ya da bulanıklılığını . Şuanda Türkiye de ağır metal oranı ( özellikle arsenik) yüksek olan suları içtiren belediyeler var ...
 
Geniş Bir Çevreden
Büyük harflerle konuşacak olursak YETERSİZ. Ülkenin su kalitesi maalesef ortada. Milyonlarca TL'lik yatırımla kurulan arıtma tesisleri suyu içilebilecek kadar arıtamazken, 1500-2000 TL'ye kurulan mutfak tipi arıtma sistemlerine güvenmek sadece konuyla ilgisi olmayanların yapacağı iş maalesef. Örneğin; aktif karbon filtre kurdular diyelim. Mervan Bey'in söylediği gibi; ağır metali nasıl arıtabilecek? Sürahi mevzusu da normal arıtmalardan farksız. Basit bir filtre ile su arıtılması, hele de Türkiye'deki suyun arıtıldığının düşünülmesi ağır hayalcilik olur.

Ayrıca fikir vermesi açısından, "AMBALAJLI SULARIN" raporuna da bir bakabilirsiniz. Onlar bile içilebilirlikten uzakken, sağlığınız için ev tipi arıtmaları tercih etmeyin.
Rapor linki (4 Temmyz 2019 - 25 Nolu Rapor):
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst