• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

bu haber çevre ile alakalı mı ?

Müjdat Öner

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kasım 2010
çevreyi korumak için herşey yapılmış bir tek bu kalmış.çevre konularında oldukça iyi oldukları kesin ama bu sanki biraz abartı gibi.:mad:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Haberi ilk okuduğumda bende oldukça şaşırmıştım. Sonra düşününce bunu keşfeden adama hayran kaldım. İnançları gereği cesetler yakılıyor ve yine inançları gereği üstlerinde değerli malzemelerle yakılıyor, bu malzemelerin toprağa karışıp yok olmasındansa değerlendirilmesi güzel birşey bence. Ah bu bir çevre haberi mi, sanmıyorum. Herşey sadece para kazanmak için, çevreyi korumak için değil...
 
çevreyi koruyan bir uygulama biliyorum. biraz tuhaf hatta iğrenç gelebilir okumadan önce uyarayım sizi.

sızı azotla cesetleri tamamen dondurup kolaylıkla kırılabilir hale getiriyorlar (demolition man filmini izleyenleriniz hatırlayacaktır). daha sonra bekletmeden biyolojik olarak kolayca bozunabilen bir tabuta koyuyorlar. bu sırada tabutun içinde ufak bir darbe ile kolayca kemiklerine kadar parçalanıyor ceset. tabut dışına bir sızıntı bulaşma yok. kişi daha sonra vasiyet edilen yere gömülüyor. toprağa karışma süresi epey kısalıyormuş. dini inançları kısıtlamıyorsa kişi belirli bir yere mesela bir özel mülkte bir bahçeye falan da doğrudan organik gübre (toz ya da sıvı) olarak serpilebiliyor. ilk güneşli havada gül bahçesinde tomurcuk falan oluyor mefta..
matrix filmindeki ölüleri sıvılaştırıp dirileri beslemekte kullanan makinelerden sonraki en gelişmiş bertaraf yöntemi :)

tabii total organ bağışı ya da öldükten sonra kadavra olarak tıbbın hizmetine girmek bence en güzeli. hem çevreci hem tıbba mütevazı bir katkı sağlıyor. hem de yeniden kullanım kavramını yaygınlaştırmaya güzel bir örnek olur.
 
Üst