• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bu plajlara güvenilir...

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
2012 yılında temiz denizi ile Mavi Bayrak almaya hak kazanan plaj, marina ve yatlar, açıklandı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Türkiye’de 2012 yılında Mavi Bayrak kazanan plaj, marina ve yatları açıkladı. Mavi Bayrak’ta Türkiye; İspanya, Fransa ve Yunanistan’ın ardında, toplam Mavi Bayrak sayısında dünyada dördüncü sırayı aldı.

slide.jpg

2012 yılında dünyanın kuzey yarım küresindeki 37 ülkede 3089 plaj ve 641 marinada toplam 3730 Mavi Bayrak dalgalanacak. Ülkemizde ise önceki yıla göre %9.5 artarak, 2012 yılında 355 plaj, 19 marina ve 13 yat Mavi Bayrak Ödülü’ne hak kazandı.

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Epikmen şunları söyledi:“Mavi Bayrak kriterlerinin incelenmesinde, bizi geçen ülkerden daha titiz davrandığımızı düşünüyoruz. Gelecekte daha üst sıralara çıkmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda Uluslararası Yeşil Anahtar ödüllü tesislerin sayısının da artacağını umuyoruz.”

Mavi Bayrak nedir?
Mavi Bayrak, uluslararası alanda uygulanan bir eko etiket olarak, turizm sektöründe dünyada en yaygın kullanılan standart bir sembolü. Aynı zamanda çevreyi koruma konusunda da etkin kriterlere sahip. Bu özellikleri Mavi Bayrak’ın değerini bir kat daha artırmakta. Bu nedenden dolayı bir taraftan tatil yapanlar ve tur operatörleri tarafından her geçen gün biraz daha çok aranmakta.Mavi Bayrak’ın diğer bir misyonu da bulunduğu kıyıdaki deniz suyunun mikrobiyolojik açıdan, uluslararası normlara ve AB standardına uygunluğunun bir belgesi olmasıdır.Çünkü 15 gün ara ile ve sezon süresince deniz suyu numunesi alınarak, iki parametrede mikrobiyolojik analizleri yapılmaktadır. Deniz suyu analizleri Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmakta ve finansmanının bir kısmını Kültür ve Turizm Bakanlığı sağlamakta.“TÜRÇEV” 15 gün ara ile yapılan deniz suyu analiz sonuçlarını güncel olarak takip ederek, istenen limitlerin üzerinde olması halinde; belediyesi, Çevre ve Orman, Kültür ve Turizm, Sağlık İl Müdürlükleri dolayısı ile valilik nezdinde koordine ve takip ederek, kirlilik faktörlerinin giderilmesi yönünde faaliyet göstermekte, çevrenin korunmasına ve kıyılarımızda Mavi Bayrak sayısının artmasına çalışmakta.

mavibayrak.org.tr

Kaynak: Ntvmsnbc
 
Üst