• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmelikte Değişiklik

Miraç T.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Mayıs 2009
Şehir
Hatay
Firma
Atlas Enerji Üretim A.Ş. 2x630 MWe CFPP
31.07.2012 tarihli resmi gazete yayınlanan yönetmelikle ilgili değişikler aşağıdaki gibidir.
18 ağustos itibari ile yürürlüğe girmesi planlanan SEVESO beyanları, BEKÖP ve Acil Durum Planları; 01.01.2014 tarihinde yürürlüğe girecektir.

----------------------------------------
MADDE 1 – 18/8/2010 tarihli ve 27676 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) Diğer hükümleri 1/1/2014 tarihinde yürürlüğe girer.”
MADDE 2 –Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 –Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı müştereken yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi : 18/8/2010
Sayısı : 27676

 
Çalışma Bakanlığı işin içinden çıkamadığı için mi ertelediler? Normalde yönetmelik Ağustos 2012'de yürürlüğe girecekti. Güvenlik Raporlarının hazırlatılması gerekiyordu bu tarihe kadar. Ben de bu konuda İş Teftiş Kurulu Başkanlığı ile görüşmüştüm bu raporları neye göre ve kime hazırlatacağız diye. Bana bir rehber hazırlayacaklarını söylemişlerdi.Herhalde sanayicilerde bu konuda bastırıp ertelettiler diye düşünüyorum.
 
Üst