• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Büyük yakma tesisleri yönetmeliği

Merve Mataracı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ekim 2009
Tesisim 50 MW üstü doğalgaz ile çalışan ve içten yanmalı motor kullanan enerji santrali. Yönetmeliğe göre sürekli ölçüm cihazı bulundurup, 2012 Mart itibari ile 2011 yılından itibaren ölçüm sonuçlarını vb. Çevre Müdürlüğü' ne bildirmek zorunda. Bazı durumlarda sürekli ölçüm cihazı taktırmak zorunda değil tabii ki ama o zamanda 6 ayda bir ölçüm yaptırmak zorunda. Ayrıca mevcut emisyon ölçüm raporumuzda SO2 NO2 vb. değerler %5 O2 ile ölçülmüş yönetmelik %3 olması gerektiğini söylüyor. Gönderilecek olan raporunda formatı ile ilgili ve konuyla ilgili çalışma yapmış ya da bilgisi varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Acillll yardımmmm. Teşekkürler...
 
Benimde göndermem lazım galiba ama bizim cihazlardan dolayı her ay ölçüm sonucu yok elimde. daha önce böyle bir çalışma yapmış arkadaş varsa ve yardımcı oursa çok iyi olur...
 
Zuhal Hanım emisyon ölçüm raporumuzda sürekli ölçüm cihazı gerekli olmadığı belirtildiği için taktırmamıştık gerçi SKHKKY' ye göre karar verilmişti, BYTY' ye taktırmamız gerekiyor :( Bazı durumlarda takılmasına gerek olmuyor ama o zamanda 6 ayda bir ölçüm yaptırmamız gerekiyor. Nasıl bildirim yapacağız bakalım? Mart sonuna da az kaldı. Bizim hepsi gaz motoru, sizinkiler nasıl?
 
Ben yönetmeliği tekrar inceledim merve hanım ne bir format oluşturulmadığı görülüyor. elinizde eğer ölçüm raporu varsa zaten problem değil sizin ölçümler referans metod ile yapılmış ölçümdür.elinizdeki ölçüm sonuçlarını bunlar bizim altı ayda bir yaptırdığımız ölçümdür diye gönderirsiniz sorun olmaz. Ancak zaten sizin sürekli emisyon ölçüm cihazı taktırma zorunluluğunuz var. yapmadıysanız hala bunula ilgili girişlere başlamalısınız.
benim ki kömür santrali benim zaten kaçarım yok.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşüldü ve gaz motoru ya da türbinin bir tanesi 50 MW üzerindeyse geçerlidir, eğer toplamı geçiyorsa bildirim yapılmasına gerek yok dendi. Bakanlıkla görüşmeye çalıştım ama aktarmalar sonucunda bir türlü görüşmeyi başaramadım. Çevre izni aşamasında sıkıntı yaşanmadı. Ancak hala bildirim yapılıp yapılmaması konusunda emin değilim. :(
 
BYT için 2014 yılı verilerini 2015 yılı başında maille bakanlığa göndermiştik. Gelen dağıtım yazısında Büyük Yakma Tesisleri Bilgi Sistemi'ne 2014 yılı raporlamasını yapmayan BYT'lerin tarihine kadar giriş yapmasını söylüyor. Ben bu yazıdan, maille bildirim yaptığım için tekrar giriş yapmama gerek olmadığı sonucunu çıkarıyorum. Ayrıca bundan sonra her yıl 31 Mart'a kadar bir önceki yıla ait veri girişlerinin aynı sistem üzerinde yapılması gerektiği yazıyor. Asıl sormak istediğim benim firmam 2015 sonu itibariyle tamamen kapanacak. Gerekli yerlere bununla ilgili yazışma yapıldı. Benim 2015 yılı verilerinin girişini 31 marta kadar yapmam gerekecek mi?
 
Üst