• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Büyükbaş hayvancılıkta emisyon konusu

handeA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2011
Şehir
Eskişehir
Firma
Özel
selam herkese; büyükbaş hyvnclk tesisinde emisyon konulu da çevre izni almam gerekiyor alan kaynak belirterek . ancak ben yönetmeliği(sanayi kaynaklı) yorumlayamadım nelere dikkat edilmesi gerekiyor, ne yapılmalı?? konu hakkında tecrübesi olan var mı???
 
@hanvey1105

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Ek-5.T'ye ve Ek-1 'e göre değerlendirme yaparlar. Ayrıca, yakma sistemi var ise onlar için yakıt türüne göre Ek-5.A 'ya bakınız. kaynakları ve yapılacak çalışmayı belirlemenize yardımcı olur.
İl Çevre'ye teknik uygunluk başvurusu yaptınız ise gelip bu maddelere göre değerlendirme yaparlar. ama başvuru yapmadan önce bu maddelere göre eksiklerinizi belirlerseniz daha iyi olur.
 
evet T grubunda yer alıyoruz zaten yalnız ben o grup gereğince neyi değerlendireceklerini anlamadım. o maddede genelde asgeri mesafeden bahsedilmiş. zaten ona uygunuz biz. her zman için kontrol etmemiz gereken bi durum değil (baca emisyonundaki atık gazlar gibi mesela) tesisin yeri herzaman değişmeyecek ki yani, nelere bakmam gerekecek başka hani gözümden kaçırdığım bişey var mı ??? yakma zaten 1 MW ın altında gaz yakıt olduu halde. onun haricinde proses bacası yokki??? açık alanda hayvanlar bakılıyo işte en kaba haliyle olay bu. ahırlar da açık alan kapalı ortamda değiller. anlamadım gitti yani:)
 
Üst