• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çalişma Alanı Belirleme ?

Ahmet Ardahanlılar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Temmuz 2009
Şehir
Kayseri
Firma
-
Kendi içinde birçok dala ayrılan Mühendisliğimizde, alttan yetişicek olan biz öğrenciler için, Forumlarda,mesajlarda Önerilen belirli konulara şimdiden yönelinmesi şeklinde, Tehlikeli atık kontrolunden, Çed ' e kadar geniş yelpazeye sahip, mesleğimizde hangi alanlara yönelmemizi önerirsiniz? Çevre görevlisi mevzusu almış başını gitmekte Ama ben İleride Çed raporu üzerine çalışmayı düşünüyorum,(en azından şimdilik) bu konu hakkında ne gibi donanımlar edinmeliyim? Şimdiden Teşekkür ederim.
 


Sayın Steanly,

Bu sorunun cevabı sizde aslında. Birisi ÇED önerdi diye çede yönelmek ne kadar doğru. Ve bizim neye göre bir öneride bulunmamızı istiyorsunuz. Şartlarınızı bilmiyoruz. En önemlisi siz hangi işi yapmaktan hoşlanıyorsunuz?

Selamlar
 


kendini hangi alanda uzmanlaştırmak istiyorsan, o alana yönelmen senin için daha iyi olacaktır. seçenek çok araştırıp kendini hangi alanda görmek istediğini ve potansiyelini, o işi yapabilirmiyim sorusuna verilecek cevabı ancak sen bilirsin.
 


Evet , çalişmak istedğim alanı benim isteklerim,potansiyelim belirlicek haklısınız, Durum şu ki, Dsi'de çalişan bir mühendis yada, danışmanlık şirketinde çalişan birinin tam olarak ne yaptıgını bilmememden kaynaklanıyor ki, öğrenciyken stajlarıda istediğim yönde yapmak istememden sordum bu soruyu. Normal hayatda Her alanda görev yapan çevre mühendisi bulamıcam için burdan sormak istedim.
 


öğrencilikten sonra ne kadar kendini yetiştirsende eğer seni keşefeden biri yoksa sen firmalar için yeni mezunsun o yüzden önüne gelen bi yerde mühendis olarak çalişmak zorunda kalabilrisn...fakkat şöyle birşey oabilir ünv de iken ziraate tıp da oldğu gbi dallara ayırarark (çed,arıtma.katı atık,çevre görevlisi...vs) bir dalda uzman olmak lazım ki baktığımzda o da aslında pek özel firma için yeterli olmuyor yinede yapılabilr...ayrıca ünv de iken bu çalıştığımız yerlerdeki bilgilerin çoğunu alamiyoruz mesela yönetmelikleri ayrı bir ders gibi son sınfta vermek lazım...stajlar çok yetersiz stajları ücretli olarak enaz 3ay yaptırmak lazım sanırım....
 


Birde Türkiye gerçekleri var. Bir müdet iş bulamadınız mı hangi alana yönelsem kalmıyor. Bulduğunuz ilk işe girersiniz. Altyapı sıkıcı diyordum altyapı üzerine çalıştım 3 yıl. İş güvenliği riskli yapmam herhalde diyordum şimdi iş güvenliği şefi oldum. Hayat garip. Pişman değilim ama herşey planlanmıyor maalesef.
 


Aynen dediğin gibi Fatih abi, herşey planlanmıyor,Ama ileride pişman olmamak için, şimdiden bişeyler yapma ihtiyacı duyuyor insan, elbeette yeni mezun olarak istemediğim alanlarda çalişcam, İllaki şu alandan başka bi yerde çalişmam gibisinden bi imkanı kimsenin yok , ama en azından mezun olunca , istediğim bi alanda elle tutulur bilgi sahibi olmak istiyorum. evet üniversitede aldıgımız teorik bilgiyle,özel sektörde iş bulamıyosun, bende bunu aşmak için şimdiden çabalamak istiyorum.
 


Ahmet ben özel sektörde ne gördüm biliyormusun? Bilginle işe giremiorsun ilk önce peki işveren neye bakıyor? Sana ! Bu adam buişin altından kalkabilirmi diye bakıyor. Cevabında evet alırsa o iş senin yoksa değil. 2 lafı bir araya getiremeyen adama iş vermez kimse. Yada gözlerini kapatıp üni.den kupkuru çıkmış birine. yeşermenin bir yoluda seminerler kurslar stajlar.. Koy cv ni önüne ben bu adamı işe alırmıyım diye sor kendine. Ama gerçekçi şekilde. Cevap hayır ise kriterleri arttır..
 
Üst