• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çalışma masanız sizi ele veriyor:)

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
Masanıza bakın. Sarı not kağıtlarıyla mı dolu? Yoksa ailenizin gülümseyerek poz verdiği fotoğraf kareleriyle mi? Düşünmenize yardımcı olacak oyuncaklar var mı masanızın üstünde? Masanızı nasıl düzenleyip tasarladığınız, sizin hakkınızda tahmin edebileceğinizden daha fazla şey söylüyor. Ofiste, kendi alanımızı davranışlarımız, hedeflerimiz ve değerlerimiz ölçüsünde düzenleriz. Lider olarak çalışanlarınızın masaları size onları anlama ve daha etkili bir biçimde motive etme konusunda yardımcı olabilir. Teksas Üniversitesi psikolog, profesör ve Snoop: What Your Stuff Says About You kitabının yazarıSam Gosling “İnsanlar anlaşılmak ister. Diğerleri sizi olduğunuz gibi gördükleri
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
daha mutlu, daha sağlıklı ve daha verimli olursunuz.” diyor.
Çalışanlarınızın ya da çalışma arkadaşlarınızın masalarına bakın. Hangi kişisel eşyalar var masanın üstünde? Kalıcı olan nesnelere yoğunlaşın ve onları anlamlandırın.
İşte farklı masa düzenlerine göre kişilik tahlilleri

1. Masanız topluysa… güvenilir ve dakiksinizdir.

Masasını toplu tutma eğiliminde olanlar, dikkatli, güvenilir ve işlerini planlayıp zamanında bitiren, görev odaklı insanlardır. Gosling “Birisinin masasında önce takvime bakarım. Güncel bir masa takvimi, kişinin dikkatli olduğunu gösterir.” diyor.
http://www.iamistanbul.tv/img/haberfoto/201211/kisilik-tipleri-nelerdir_1353671382_600.jpg
Dağınık masa da kötü değildir, yaratıcı insanların çoğu zaman masası dağınıktır. Ancak insanlar bu durumu farklı yorumlayabilir. Gosling “İnsanlar dağınık bir ofis gördükleri zaman, o kişinin anlaşılmaz biri olduğunu düşünüyorlar. Bu her zaman doğru da olmayabiliyor.”
2. Masanızda ilginç nesneler varsa… yaratıcısınızdır ve yeni deneyimlere açıksınızdır.

Masasına
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
dolduranlar, yeni fikir ve düşünceleri benimsemeye son derece açık, yaratıcı insanlardan oluşur.
Reklam ajansları ve teknoloji şirketleri gibi yenilikçi şirketler, yaratıcı insanları bünyelerinde toplamaya ve onlara kişiliklerini sergilemek için alan yaratmaya meyilli olurlar. Örneğin
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
, her yeni çalışanına masalarını tasarlamaları için 100 dolarlık Etsy kuponu verir. Böylece Etsy ofisinde masalar, oyuncak kaktüslerden antika daktiloya kadar pek çok renkli nesneyle doludur.
3. Masanız ilham veren poster ve mesajlarla doluysa… nevrotiksinizdir.

Masalarına ilham veren mesajlar koyma eğiliminde olanlar, biraz takıntılı ve endişeli kişilerdir. İlham veren ifadeler, anksiyeteyi yatıştırma görevi görürler. Eğer masanızın hemen kenarında ilham veren bir poster asılıysa yanlış bir izlenim verdiğinizi düşünerek üzülmeyin. Nevrotik insanlar genelde işte çok başarılı olurlar ve posterlerindeki mesajlar onların değerlerini yansıtır.
4. Davetkar bir masanız varsa… dışa dönüksünüzdür.

Rahat koltuklar ve masadaki şekerleme kutusuyla rahat bir ofis yaratanlar, sosyal yönü gelişmiş insanlardır. Davetkar bir ortam yaratarak genelde içedönük insanlardan daha çok ziyaretçi alırlar. Sosyal beceriler, size yeni fırsatların ve terfilerin kapısını açabilir. Masanızı küçük dokunuşlarla daha davetkar hale getirmeniz, işyerindeki sosyal ilişkilerinize iyi gelecektir.
Yazan : Nadia Goodman
 
şöyle bir baktım da...masamda yok yok !! beni ele verecek gibi değil..(ya da fena ele verip herkesi kaçıracak cinsten..) :)
rahat ötesi "patron koltuğum", rengarenk kalemlerle dolu kalemlik(LER),origamiyle uğraştığım zamanlardan kalma sevimli "oyuncaklarım", minik notlar(genellikle odama gelip beni bulamayan arkadaşım tarafından bırakılmış:rolleyes: ),şeker-çikolata kutusu, canım hesap makinem,fotoğraflar ve hatta aynam... :koptum:
garip bir şekilde bu kadar kalabalık olmasına rağmen dağınık değil! (bana göre en azından :p )
teşekkürler paylaşımın için..sayende bir kez daha sevdim masamı..:asik:
 
Benim masamın resmini anlatayım;
Ortada ajanda ve içinde kırmızı, mavi tükenmez kalemler,
Sağında cam şişede su ve bardağım,(kahve kupam)
Sol köşede bilgisayarım,
Ajandanın önünde kalemlik ve takvim,
Sağ ve solunda delgeç,tel zımba, metre, kaşe,
En sağ köşede dahili telefon,
Böyle bir resim çektim ve sizler ile paylaştım,
teşekkürler Merve hanım bende kendi masamın durumunu görmüş oldum,
Kazasız günler dilerim,
 
benim masamda yok yok:) masamda fax makınası, bilgisayar, nokta vuruslu makıne,2 ajanda,3 kalemlık, ve renklı kağılar:) bırde ugur boceklerı var kenarlara yapıstırdığım:):asik:
 
benim masamda üst üste yığılmış proje anlatımları, toplant notları, tüm firmaların her türlü beyanları için yaptığım karalamalar... üst üste yığılmış kağıtların en üstünde laptobum :) ama sorsanız şu nerde diye hemen bulurum o derece toplu ve düzenli bana göre :))
 
Benim masamda almış başını gidiyor, yok yok yani, klasörler, yığınla üzerine not alınmış kağıtlar, paftalar, kartvizitler, cd ler, ambalaj atığı bile var (eskiden kalma 2 pet şişe:hhhhhh:) galiba bütün ofis benim masama ziyarete gelmiş bu denli farkına varmışken bir toplasam iyi olur :D
 
Üst