• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çamur çökelme sorunu

orhannbjk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağustos 2012
Arkadaşlar işletmede son çökeltim havuzunda dipten ufak ufak hava kabarcıkları gelmekte ve havuzun yüzeyi kahverengi köpükle kaplandı.bazı bölümlerde k 30 cm çapında kümelenmede de mevcut. çamur atımını fazlalaştırdım.bu sefer belt çok çalışmaya başladı ve polimerden dolayı havuz yine aynen devam ediyo.Bu problem 15 gündür devam ediyor.tesiste laboratuvar mevcut değil sadece ph a ve imhoff deneyine bakıyorum.ph 7,60.Bu tesisi nasıl düzeltebilirim.
Not: Polimer miktarını nasıl belirlerim???
 
Aeratörler sürekli çalışıyor fakat O2 seviyesini yükseltemiyorum.Hiç geri devir yapmadan sürekli çamur atımı gerçekleştirdim değişen bir şey olmadı.Su miktarım 8500m3/gün.
 
Belt prese giren sudan 50 ml numune alıyorsun.
1000de 1 lik poli çözeltisi oluşturuyorsun.
50 ml numuneye karıştırarak ekliyorsun ta ki yumakları görene kadar. Yumaklar oluşmaya başladığı an poli sarfiyatına bakıyorsun.O senin 50 ml atıksu için poli sarfiyatın oluyor.
 
Orhan Bey, sürekli geri devir yapmanız lazım. Geri deviri kapatarak denitrifikasyona sebep oluyorsunuz. Bu çıkan ufak hava baloncuklarıda azot gazıdır.
Oksijen değerinizide gözden geçirmeniz gerekli.
 
o zaman bu durumu açıklığa kavuşturmak için şöyle diyebilir miyiz.Geri devirsiz ve sürekli çamur çekimi yapılan sistemde nitrifikasyon aşırı O2 tüketimine sebep olur.
 
linkte ki paylaşımlar ve getirilen yorumlar oldukça iyi idi fakat sonuç ne oldu bunu ögrenemedim . çözüm bulundumu bulun du ise sorun ve uygulanan işlemler ne idi açıkçası son sınıf ögrencisi olarak bunu oldukça merak ettim . resmen romanı yarıda kestiler.
 
Arkadaşlar geri deviri arttırdım bu durumdada havalandırma havuzunda köpük oluşumu arttı .Dipten gelen hava kabarcıkları azalmaya başladı fakat havalandırmadan gelen köpük etkin olmaya başladı.yağmur yağıp tesis yükü %50 artınca havuzlar aynen devam ediyor.Zate havuzların bu halde gelmesi yağmur sonucunda oldu.Bu yağışlarla zor işletirim ben bu tesisi....
 
Birçok sebep olabilir. Görmeden cevap vermek farklı yönlendirebilir sizi

Geri devri sıfır yapmayın. Karışık sıvıdaki MLSS'i kontrolde tutmalısınız...
Çamur şişmesi anlıyorum 30 cm kümelenmeleri,
Çamur floklarınız küçük olabilir, ipliksi bakteriler baskın durumda olabilir. Bunlara bakmak lazım.
Ayrıca Azot fosfor yeterli geliyor mu bunlara bakmak lazım.
SVI nedir?.....
Daha bir çok neden....
Yağmur suyu fazlalığından şüpheleniyorsanız besin ilave etmenizi tavsiye ederim.
Havalandırmadaki karışık sudan elektron mikroskobu ile durum analizi yaptırmanızı tavsiye ederim.

Allah Kolaylık versin...
 
Üst