• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çamur miktarı.

Murat Er

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Aralık 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
kimyasal ve biyolojik arıtma sonucunda oluşacak çamurun miktarını nasıl hesaplayabileceğimi gösteren bir kaynak var mı?
 
prof dr ayşe filibeli dokuz eylül hocamın kitabı var arıtma çamurları ile ilgili bulabilirsen onda var eğer acele değilse notları akşam yükleyebilirim
 
tekrar çok teşekkür ediyorum. geç olmadı hesplama için halen vaktim var.
 
biyolojik aritmada giderilen fosfor miktarini hesaplara katilmasi gerekmez mi? havaladirma havuzu cikisi alum enjekte noktasi oncesi numune alip suzdukten sonra P analizi yapip ona gore alum basilmasi gerekir
 
Öyle yapılması gerekli gibi. Ama amacım kesin olarak çamur miktarını hesaplamak değildi, belli bir değer vardı, çamur miktarının o miktardan daha fazla olduğunu göstermekti amacım.
 
merhaba. 2500 kapasiteli bir arıtma tesisinin günlük oluşan çamur miktarını ( belt pres yada filtre pres çıkışı) yaklaşık olarak nasıl hesaplarız.(yani %15-20 kurulukta bir çamur)
 
Üst