• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çamur oluşumu

Ebru Uysal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Mayıs 2011
arkadaşlar merhaba,
bir arıtma tesisinde çamur oluşmamasının nedeni nedir acaba? filtre presten direk su çıkıyor, çamur oluşmuyor. kimyasalların konsantrasyonunu mu artırmalıyım yoksa pH değeri ile mi alakalıdır? ayrıca tesisteki her bir ünitede ( nötralizasyon, koagülasyon, ön çökeltme ve lamelli çökeltme) pH ölçümü yapıyorum, deşarj noktasına kadar bütün ünitelerde pH normal ancak lamelli çökeltmeye aynı zamanda deşarj noktasına gelince, herhangi bir kimyasal ilavesi de olmadığı halde pH 9 dan yüksek çıkıyor. bu konuda önerileriniz nelerdir ?
 
kullandığınız kimyasallar nelerdir ?
ayrıca pH normal dediğiniz değer kaç ?
pH değerleri otomatik ölçümmü yapıyorsunuz pH kağıdı ile mi??

pH otomatik ölçüm ise Kalibrasyonuna baktınımız mı ??
 
kimyasallar BaCl2,HCl, anyonik ve katyonik polielelektrolit. çökeltme için en uygun pH değeri 8-8,5. otomatik yapılıyor ölçüm kalibrasyonunu yaptım. pH kağıdı ile de ölçünce aynı civarda çıkıyor.
 
Öyle ise çöktürme havuzunuzun mekanik ve elektriksel aksamlarına bakmanızı öneririm.Belki de çöktürme işlemi yapılamıyordur.Orada oluşan bir reaksiyon da olabilir ph 9'u bulduğuna göre. Çöktürme havuzu boru hattı direk deşarja mı veriliyor yoksa çamuru alıp,sızıntı sularını giriş havuzuna mı veriyorsunuz?

Bir de yanlış bir yargıyı ortadan kaldırmak isterim;Ph kağıdı yanlış ölçüm yapar diye birşey yok.Ben bu tür şeyler duyuyorum da ondan bu açıklamayı yapak istedim.Ph kağıdı sadece bir Ph cihazı kadar size hassas ölçüm yapmaz,belli bir aralıkta değer verir.Tersine ben hem otomatik hem de Ph kağıdı ile ölçüm yapmayı öneririm. Böylece iki değeri de teyit etmiş olursunuz.
 
Üst