• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çamur yaşı

mrtblgn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nisan 2011
Arkadaşlar şu soruya bi bakabilirmisiniz
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20160714-WA0003.jpeg
    IMG-20160714-WA0003.jpeg
    46.5 KB · Görüntüleme: 153
Çamur yaşı artınca oluşan çamur miktarı artmaz mı

Yoksa belli bi gunden sonra bakteriler olmeye baslayip aritim duruyo ve camur uretimi olusmuyomu acaba cevap olarak D sikki cevap anahtari
 
Çamur yaşı formülü aşağıdaki gibi olduğundan D şıkkı doğru. E şıkkı görülebilir.

http://i.imgur.com/DydIWxY.jpg

Dokuz Eylül'ün websitesinden aldım bu arada. Siz de ulaşabilirsiniz.
 
Benim bildiğim Çamur yaşı F/M le ter Çamur miktarıyla doğru orantılı yanlışsam diğer arkadaşlar düzeltsin
 
@Cem Yılmaz
Bundan saglikli yorum yapamiyorum AKM artmasiyla artiyor ama camur miktari icin bisey diyemiyorun

@mcelebi
Bende ayni sizin gibi biliyorum ama cevap D sikki soruda baska bise var ama biz giremiyoruz bence
 
@Murat Şimşek
Evet dogru artar ama camur miktarida artmaz mi oksijen tuketimi varsa aritim vardir aritim varsa da camur olusur degil mi

@mcelebi
Tam mantikli cevabini bulamadim bende cok karistirdim kitaplari fakat D ve E gibi ikiside cevap gibii
 
çamur yaşının artması demek sistemden çamur uzaklaştırılmaması demektir, sistemde çamur miktarı arttıkça bekleyen çamur yani nitrifikasyon denilen olay gerçekleşir ve sistemde kullanılan oksijen miktarıda buna bağlı olarak artmaya başlar. bakterşler için yeter li oksijen nitrifikasyonla bağlanır, hem bakteri oksijen kullanmak ister hemde nitrifkasyonyondan kaynaklı oksijen kullanımı olur ve bu yüzden oksijen miktarı artar.
 
Cevabiniz icin saolun... Biliyorsaniz eger camur yasi ile camur miktari arasinda ki iliskiyide aciklarmisiniz dogrudan bi baglanti var mi veya bu soruda E sikki neden olmuyir camur yasini artirip camuru uzaklastirmasak camur miktarida artar degil mi
 
Çamur yaşı arttığında aktif çamur konsantrasyonu artacağı için daha fazla oksijen tüketmesi gerekecek bundan dolayı oksijen tüketimi artar.

E Şıkkında çamur deniyor çamuru genelde sistemden çekilen kısmına diyoruz yani atılan susuzlaştırılan, sistemdeki çamur genelde aktif çamur yada biyokütle diye geçer. Bundan kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum çamur yaşı arttığında sistemden çekilen çamur az çekildiği için çamur yaşı artar . Aktif Çamur biyokütle artar .. MLSS ve MLVSS artar..
D kesin doğru ancak E şıkkı net değil. İyi çalışmalar..
 
Çok saolun simdi hatami anladim ben camur yasi ile olusan camur arasinda arasinda direk baglanti kuruyodum.. Tekrardan saolun
 
cevap bence E şıkkı. cunku camur yasını artırmak demek sıstemden bakterıyı dha uzun surede almak demektır kı bu sürede aynı zamnda yeni bakterilerde olşmaktadır. dolayısyla sistemdeki çamur miktarıda artmaktadır.
D Şıkkının dogru oldugunu düşünüyorum . evet oksijen tüketimi azalır çünkü bakteri(çamur) mıktarının artması demek O2 daha fazla tuketılecegı anlamına gelmez. çümkü çamur miktarı arttıkça alt tabakada oksijensiz solunum (anaerobik) hatta anoksik solunumla arıtım yapan bakteriler artacagından buda kullanılan oksijenın azda olsa zalmasına sebeb olacaktır.
Bence yani. yanlışşam düzeltirseniz sevinirim...:)
 
Üst